Vanilijeva krema (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Bejba -> Vanilijeva krema (20.3.2009 10:37:09)

Zanima me ali se da v trgovini kupit že narejeno vanilijevo kremo (tekočo) ali morebiti prašek, ki se ga samo zmeša z mlekom ali vodo ali kaj podobnega? Če se da, kje in v kakšni pakungi je (kako zgleda, da bom našla)?

Hvala

LP; B

nynna -> RE: Vanilijeva krema (20.3.2009 10:54:35)

Men je ful dobra od Paradiso piše pa gor brez kuhanja. Daš samo mleko pa ta prah pa zmešaš, samo se ne kuha in je mrzla odvisno zakaj rabiš. Jest kupim v Mercatorju.

Eca -> RE: Vanilijeva krema (21.3.2009 12:59:42)

Ja lahko pa kupiš kremo za kremšnite (prah, zmešaš z nevemčim, piše na pakungi) je tudi zelo dobra (pa draga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]).
Jaz raje sama spackam skupaj kremo.

Lp, Eca

ronja -> RE: Vanilijeva krema (22.3.2009 23:36:02)

Nisem še zasledila "custarda" pri nas, je pa to enostavno naredit iz praška za puding, kjer daš 2x več mleka kot je v navodilu, torej liter mleka na vrečko pudinga. Lahko jo pa sama narediš iz jajc, mleka in smetane in seveda vanilijevega stroka, samo je pa to malo bolj zamudno in precej dražje, ker je že 1 strok vanilije okoli 2E.

takotako -> RE: Vanilijeva krema (31.3.2009 21:16:21)

A se to vanilijevo kremo lahko uorablja za gratinirane jegode?

honey -> RE: Vanilijeva krema (2.4.2009 19:14:35)

Namesto vanilijeva stroka lahko uporabiš vanilijev sladkor in pride isti okus. 

kaya2007 -> RE: Vanilijeva krema (2.4.2009 22:32:59)

se mi zdi, da sem zadnjič v leclercu vidla nek vanilijev preliv..jaz sem namreč kupila čokoladnega, pa mislim da so imeli tudi vanilijevega. nič v prahu, ampak svežega v tetrapaku.

Stran: [1]