Predjed - mehiška kuhinja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Bejba -> Predjed - mehiška kuhinja (20.3.2009 10:34:31)

V soboto imava povabljene prijatelje na večerjo in bova z možem pripravila mehiško hrano. Glavno jed in sladico imava že izbrano, zdaj bi pa rada našla kakšen recept za kakšno mini, enostavno mehiško predjed. Sem mislila na tisti njihov koruzni čips ala tortilije s kakšnimi omakicami, pa ne vem če je to za predjed. Ima katera še kakšno idejo?

Hvala

LP; B




anabanana -> RE: Predjed - mehiška kuhinja (20.3.2009 11:06:08)

Seveda so mini tortilje predjed, tako postrežejo tudi v mehiški restavraciji...daš to in enih par različnih omakic...načo, pikantne...

Za grickat pred glavno jedjo ...




Čupka -> RE: Predjed - mehiška kuhinja (20.3.2009 12:44:24)


IZVIRNO SPOROČILO: Bejba

V soboto imava povabljene prijatelje na večerjo in bova z možem pripravila mehiško hrano. Glavno jed in sladico imava že izbrano, zdaj bi pa rada našla kakšen recept za kakšno mini, enostavno mehiško predjed. Sem mislila na tisti njihov koruzni čips ala tortilije s kakšnimi omakicami, pa ne vem če je to za predjed. Ima katera še kakšno idejo?

Hvala

LP; B

http://www.mexico1867.com/home.html

Evo, nekaj idej za predjedi oz. prigrizke lahko najdeš na tej strani :-)




Splišni -> RE: Predjed - mehiška kuhinja (20.3.2009 12:47:54)

Mmmmmmnjam, jaz bi tole jedla:

POLNJENE PAPRIKE
CHILLES RELLENOS

[image]http://www.mexico1867.com/images/recepti/0002.jpg[/image]4 velike sveže paprike,
300 g bučk,
100 g skute,
50 g naribanega sira,
2 žlici olivnega olja,
sol,
bazilika,
mleta paprika (chilli).

Bučke narežemo na kocke in jih na olivnem olju popražimo.
Dodamo začiimbe, paprike pa operemo, jih po dolgem prerežemo na pol in očistimo.
Z bučkami nadevamo paprike, prekrijemo s skuto, na vrhu pretresemoo z ribanim sirom.
Pečemo 20 minut na 200 stopinj celzija.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.3.2009 16:00:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ronja -> RE: Predjed - mehiška kuhinja (22.3.2009 23:39:13)

sticky fingers: piščančji file narežeš na trakove in ga paniraš v corn flakesu s sezamom. Njamsi.
Ali pa kot si rekla, tortiljin čips z guacamolejem (brez tega skoraj ne gre pri mehičanih) in paradižnikovo salso.




Stran: [1]