Soncnica -> RE: Rotavirus (20.3.2009 13:02:30)
|
Živjo! Tudi mi naše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] nismo cepili, to pa zato, ker ima cepivo lahko tudi stranske učinke. Jaz sem imela posledice zaradi cepljenja po Di te Per, čeprav so moji mami takrat perdiatri sveto zagotavljali, da stranskih učinkov ni. No pa so bili. Raje tvegam in grem s tamalo za 3-4 dni v bolnico, kot pa da se ji zgodi, kar se je zgodilo meni. Mi smo za Di - Te - Per že prvega otroka cepili pod nadzorom (s tem, da so se zdravniki po posvetovanju odločili, da ga proti oslovskemu kašlju (Per- Perrtusis) ne bodo cepili) in bomo zagotovo tako postopali tudi pri tamali. Je pa res, da državo vsako cepljenje pod nadzorom na pediatrični kliniki stane okoli 8.000 EUR (tri leta nazaj je stalo 200.000,00 SIT), zato bi bilo za državo predrago, če bi tako cepili vsakega otroka. Meni je zdravnik, ki je sina 3 leta nazaj pregledal na pediatrični kliniki in je profesor na medicini (on je odseveoval cepljenje proti Pertusisu) rekel: Veste to je tako kot da bi šla velika skupina ljudi čez cesto pri rdeči luči. Nekaj ji bo zbil avto, ampak velik del skupine jo pač odnese brez posledic. Pa da me ne bo kdo narobe razumel: jaz apriori nisem proti cepljenju, ampak mislim pa, da bi vsak starš moral zbrati res vse potrebne informacije, preden se za to odloči. Tudi meni osebno se zdi npr. nujno celjenje zoper otroško paralizo ali polio, pa zoper rdečke pri punčkah ali mumps pri fantkih, vse ostalo pa je vredno premisleka. Srečno!
|
|
|
|