Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Katero kreditno kartico? 19.3.2009 21:48:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni najbolj "sede" Eurocard. Imela sem tudi Diners, sicer preko Dela, ampak sem ga kenslala, ko preko Dela ni vec slo. Sicer je imel (takrat) obrocno odplacevanje, z minimalnimi stroski, tako da to je bila prednost, ce se tega posluzujes.
|
|
|
|
RE: Katero kreditno kartico? 20.3.2009 6:05:12
|
|
|
|
Antilopa
|
Meni se najbolj dopade Diners - imaš tudi nagradni program (z nakupi dobivaš točke). Predvsem mi je všeč to, ker ni fiksnega limita, pošljejo ti račun - ki ga plačaš na valuto in to je to... jaz sem jo že dostim priporočila
|
|
RE: Katero kreditno kartico? 20.3.2009 7:47:29
|
|
|
|
Nika v službi
|
Jaz sem imela vse tri, torej Viso (moja prva kreditna kartica), Diners in Mastercard, pri čemer sem pred dvema letoma Viso odpovedala, Diners in MC imam pa še vedno. Diners ima privlačne opcije, če potrebuješ kdaj obročno odplačevanje, revolving, ipd., vendar je z njo včasih težava, da ni tako zelo razširjena. Če potuješ in boš to kartico veliko uporabljala, ti zgolj zaradi razširjenosti priporočam Mastercard (Eurocard). Jaz veliko potujem in imam prav zaradi tega 2 kreditni kartici - se mi je že zgodilo, da ena nikakor ni potegnila in če ne bi imela druge, bi bila precej "bosa". Za neko "normalno" uporabo pa naj bi ena zadostovala.
|
|
RE: Katero kreditno kartico? 20.3.2009 8:07:10
|
|
|
|
Onasiss
|
Najbolje je, da si ogledaš iin na banki pozanimaš kakšne so prednosti in pomankljivosti ene in druge (kdaj prej odplačaš dolg, kolikšna je provizija, je potrebno plačati članarino in podobno)!? O tem se je potrebno vsekakor pozanimati, saj te stvari na koncu kar nanesejo, če človek ni previden.
|
|
RE: Katero kreditno kartico? 20.3.2009 8:12:41
|
|
|
|
benika
|
Midva imava American Express, Diners in Mastercars/Eurocard. Diners sva doslej uporabila le 1x. ostali dve pa kar precej uporabljava in nimava pripomb.
|
|
|
|
RE: Katero kreditno kartico? 20.3.2009 8:41:26
|
|
|
|
Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlea Najbolje je, da si ogledaš iin na banki pozanimaš kakšne so prednosti in pomankljivosti ene in druge (kdaj prej odplačaš dolg, kolikšna je provizija, je potrebno plačati članarino in podobno)!? O tem se je potrebno vsekakor pozanimati, saj te stvari na koncu kar nanesejo, če človek ni previden. Kakšno odplačilo dolga? Kakšna provizija? Vsaka kreditna kartica ima svojo članarino, nekatere banke ob odločitvi za Zlati račun "častijo" zdraven še kartico, kar pomeni, da je dejansko kreditna kartica brezplačna (jaz imam tak primer pri Sparkasse). Drži torej, da se je treba pozanimati o višini članarine za kartico. Če je "normalna" kreditna kartica, svoj dolg (porabo) odplačuješ pač na enega od 3 izbranih datumov na mesec. Celoten znesek. Če imaš obročno, imaš pač tisti znesek na obroke, število oborkov si sam izbereš oz. ti jih določi prodajno mesto. Če imaš revolving, je pa pri Diners določen minimalni odstotek mesečnega poplačila, ki ga moraš poravnati, nihče pa ti ne preprečuje, da ne plačaš več kot minimalni znesek. Torej, na vse imaš praktično vpliv sama razen na članarino in razširjenost določene plačilne kartice na prodajnih mestih doma in po svetu. p.s. Mož ima American Express (poleg MC) in je tudi zelo zadovoljen. Posebnost Amexa je neomejen mesečni limit porabe.
< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 20.3.2009 8:42:56 >
|
|
RE: Katero kreditno kartico? 20.3.2009 14:37:26
|
|
|
|
mala pikica
|
Hvala vsem za odgovore! Sem se zaenkrat odoločila kar za MasterCard. Bom pa še na banki popvrašala, kaj svetujejo.
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.