široko povijanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Naja31 -> široko povijanje (5.5.2005 16:18:31)

Ojla,

danes mi je patronazna sestra rekla, da siroko povijanje ni potrebno in, da je dovolj ce samo pameprsko skupaj zlepim. Glede na to, da so nam v soli za starse rekli, da naj bi siroko povijali do prvega UZ kolkov pa ne vem ali naj jo ubogam ali ne. Jaz bi jo , ker je tako res bolj prakticno. Vem, da siroko povijanje "ukazujejo" samo v LJ porodnisici in da ce bi drugje rodila tega sploh ne bi poceli. Pa se manj bo za likati.


Mi je pa mali zdaj prav smesen, tak suhec, brez vseh tistih plasti tetra in poviajlne plenice :)
Lp, Naja




total -> široko povijanje (5.5.2005 16:21:02)

Jaz sloh nisem rabila povijat,rodila sem v NM.




amadeusa -> široko povijanje (5.5.2005 16:21:45)

jaz sem iz maribora, pa so nam v materinski šoli rekli, da naj povijamo na široko do tretjega meseca, pa tudi v bolnici, ko sem ležala so mi sestre rekle do tretjega meseca in res sem našo pupico tako dolgo previjala, potem pa v pampersko in mi ni žal.;)




Gina -> široko povijanje (5.5.2005 16:26:53)

Beda, da Lj. porodnišnica še sedaj ne pregleduje kolkov ob rojstvu, ampak da je treba otroke matrat! Cela Evropa in Amerika jih pregledajo takoj po rojstvu in nihče več ne povija na široko. Jaz jih tudi po prvem UZ nisem nikoli več, ampak če ti sploh še UZ niso naredili, potem pa ne vem. Kaj pa, če s kolki ni vse b.p.?




sergeja26 -> široko povijanje (5.5.2005 16:36:02)

Jaz pa se u SG rodila in tam se vedno tudi prakticirajo široko povijanje; Tako da sem previjala široko do 3. meseca do ponovnega pregleda kolkov; drugače UZ kolkov naredijo že v porodnišnici pred odhodom domov;

lp:rozica::rozica:




Naja31 -> široko povijanje (5.5.2005 17:02:06)

Pa, saj to tudi mene skrbi, saj patronazna res ne more vedeti, ce je vse z kolki ok.
Naslednji teden imamo pediatra in bom vprasala, do takrat bomo pa se siroko povijali.

N.




Naja31 -> široko povijanje (5.5.2005 17:02:50)

To sem pozabila napisati.
Res je sramota za LJ porodnisnico, da ne opravljajo UZ kolkov takoj po rojstvu.

N.




dejčka2 -> široko povijanje (5.5.2005 17:15:57)

Jaz sem rodila v Mb,pred 5 in 3 leti, pa nisem rabla široko povijat.




usa -> široko povijanje (5.5.2005 17:29:37)

rodila sem v CE in so moji pupi 4 dan po porodu naredili UZ kolkecov ker še en kolkec ni bil dovolj zrel(tako je rekla zdravnica) so mi rekli da moram široko povijati do 3 mesecev.potem pa spet kontrola v bolnici.
lp




cleopatra -> široko povijanje (5.5.2005 17:44:15)

Nam tut ni blo treba široko povijat, pa čeprav je bil levi kolk 1B. So rekle sestre v porodnišnici, da lahko široko povijam samo, če to želim, pa tut zarad tega, da je lažje malo štručko držat, k je še tko mejcena pa čist mehka. Je pa sestrična v LJ rodila, je mogla 6 mesecev na širok povijat in to s 3-mi plenicami:zmeden:(res pa je da je šla tamala z ritko naprej ven, ampak vseen so mau pretiraval).

cleo;)




piščanc -> široko povijanje (5.5.2005 18:21:44)

saj uz ni nujen, če kolki pravino delujejo je osnoven pregled že z rokami, tisto ko da nogice narazen in gor

glede širokega povijanja ti lahko samo povem, da jaz nisem, ker so mi že v por. tako rekli, pa mi je tako tudi bolj fajn, ker otročka vsaj čutiš




SU -> široko povijanje (5.5.2005 19:50:22)

Pri na so rekli naj povijamo na široko. Samo je rekla patronažna, da lahko damo samo tisto pleničko med nogami in ne tudi tisto "počez". Namreč, če bi bil namen tiste "počez" podpora hrbtenici, bi morala biti cela hrbtenica podprta in ne le do pasu... Tko, da...saj ne veš kaj bi.:zmeden2: Meni se zdi fino, da daš še kako tetra plenico med noge-je bolj kompaktno-lažje za prijeti :). Bom pa nehala povijat5, ko bodo rekli, da ni treba več... Če ne prej, ko bo naslednji UZ kolkov (prvi je bil pa že v porodnišnici). LP, Saša




Blink1 -> široko povijanje (5.5.2005 21:51:16)

Jaz sem rodila lani v MB.

Pri odpusti iz porodnišnice so Neji naredili UZ kolkov. Vse je bilo 1A. Na izvidu je pisalo, da ni potrebne terapije. Ampak sestre ti otroka v porodnišnici kar na široko povijajo. In ker je splošno znano da je otroka "treba" povijat široko do UZ pri 3 mesecih, jih vsi tudi tako previjamo. Nihče ti ne reče da moraš ali da ti ni treba.

To sem ugotovila šele, ko smo pri 3. mesecih imeli UZ in je imela Neja slabši izvid enega kolka (kljub širokemu previjanju!!!). takrat je na izvidu pisalo, da je potrebna terapija - 1 mesec širokega povijanja.

Zaključek: pri nas niso rekli da moramo povijat, pa izgleda so sestre navajene in ti otroka kar povijejo...jaz pa seveda previjala enako:)





Willson -> široko povijanje (5.5.2005 23:04:42)

Rodila MB, UZ zmeraj delajo pred odhodom domov, če so kolki Bp. se svetuje fiziološko povijanje z bombažnimi plnčkami plus pamperska, do ponovne kontrole UZ. Tako pa se je svetovalo tudi pred 3 in 5 leti! LP




tinatona -> široko povijanje (6.5.2005 12:39:54)

Pozdravljena!

Jaz sem malega skoz povijala na široko. Zdaj pa ko je krče dobil ga ponoči na široko ne povijam - se mi zdi da mu je lažje... Bomo pa videli kaj bodo rekli na UZ. Meni se sicer zdi pametno povijat...

LP Tina




Lu -> široko povijanje (6.5.2005 13:52:08)

Maji so v LJ porodnišnici naredili UZ kolkov. Zdravnik že vidi a je potrebno slikat ali ne. Mi imamo zdaj 17.5. kontrolo pa upam, da se losamo tetra plenice.

lp Lu in Maja




Gina -> široko povijanje (6.5.2005 16:07:56)

Ma kakšen slikat. Oni preventivno naročijo celi populaciji, naj povija na široko in to po tistem, ko 1x že pogledajo na uz, kako je s kolki.
Nimam kaj rečt kot to, da smo pri nas pač zelo za časom.
Ko sem imela prvega so rekli povijat na široko eno leto. Pol leta do uz, potem pa še preventivno. Pri drugi so rekli 4 mesece na široko, potem pa še par mesecev preventivno, pri tretjem so rekli takoj, vse je b.p. , ampak povijajte široko še preventivno kake tri mesece.
Pa saj ti logika pove, da čez 5 let ne bo nihče več tako povijal, ker je to iz preteklega tisočletja, seveda kadar so kolki ok! Ampak zato pa je uz, da vidijo, kako je s kolki. Ali so pa zdravniki tolk nesposobni, da niso prepričani, da dobro gledajo skozi sondo. Brez veze. Jaz nisem niti enega mojega otroka povijala od uz naprej. Če je bilo ok, je bilo ok. Matrala jih pa nisem.




Anonimen -> široko povijanje (6.5.2005 22:43:22)

V MB ti naredijo UZ tisti dan, ko gresta domov. V vsakem primeru moraš široko povijat 3 mesece. Baje je sedaj naslednji UZ že pri 6. tednih, če je OK, je konec, sicer pa naslednji pri 3 mesecih, itd. Mi smo ga imeli prejšnji teden pri 3. mesecih in smo lahko zaključili s povijanjem.:bravo::bravo::bravo::bravo: Sicer pa je imel po rojstvu en kolk 1A, drugi 1B, sedaj pa oba 1A.




Stran: [1]