2mama -> RE: varstvo dvojčkov (14.4.2009 13:45:01)
|
Pozdravljena. Moja izkušnja: - z občasnim varstvom tretje osebe smo začeli zelo zgodaj, okrog 6. meseca; do tega sem prišla zato, ker smo živeli daleč proč od starih staršev in sem bila noč in dan sama z njima (mož po cele dneve v službi) in se mi je že rahlo mešalo. Pa je prišla študentka po dvakrat ali trikrat tedensko po 3 ure pazit otročka, da sem sama vmes uredila nakupe, pošto, in ostale zadeve. - dva meseca pred nastopom službe sta šla k privat varuški, mlajši upokojenki, ki je imela skupaj z našima 5 otrok. Tja sem ju vozila za osem ur. Prednost je bila ta, da sem ju lahko vozila k njej tudi če sta bila še na antibiotikih (ko je šla bolezen h koncu, zdravila pa je treba pojest do konca). V tem prvem letu (od 1. do 2. leta) sta bila razmeroma malo bolna, sta se pa vseeno tudi "utrdila". - ko sta dopolnila 2. leto, smo ju dali v vrtec. Najprej iz vzgojih razlogov (pri tej starejši gospe je bilo bolj "varstvo", mi smo pa želeli, da se še kaj naučita oziroma da se družita še v več vrstniki), pa seveda iz ekonomskih (vrtec za drugega otroka zastonj - pri dvojčkih je to res super zadeva). Ko bomo imeli naslednjega otroka, bo procedura z varstvom najbrž precej podobna.
|
|
|
|