Anonimen -> RE: Primorke -help!!! (20.3.2009 7:55:01)
|
Ciao!!! Ali bodo zmrznjeni? Če bodo pazi, da jih deaš čim krajši čas, da ne bodo kašasti. Če so pa sveži je pa druga pesem, lahko malo dlje pokuhaš. Torej moj recept stokrat že peverjen in se moram považit, da so si vedno polizali prste.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 15 dag, na drobno esekljane čeble stresem na olivno ole in popražim le toko, da ovene. Nato dodam žlico paradižnikove mezge (imajo radi na rdeče) in cele dodobra prane škampe. Dobro vse skupaj premešam in zalijem z 2 deci belega vina. Nato dodam maslo, strt česen, tanke kolobarje limone. Prilijem malo vode in pokrijem posodo in pukuham ene pet minu, če so zrznjeni, če so sveži pa par minut več. Nato posolim in popopram in, ker imamo radi pikantno dodam še noževo konico peperončina, dodam droptine( tok kokr se mi zdi, da hočem gosto omakco) za finiš pa na drobno nasekljan petršilj, pokrijem in še enkrat na kratko za dve minuti povrem. Poleg pa skuham še špagete in jih nato odcejene stresem direkt v onec z škampi. Lahko pa tudi samostojne, sam, da ne dodam prej paradižnikove mezge.
|
|
|
|