|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umetna oploditev zaradi možnosti genske napake
19.3.2009 10:57:00   
lillchy123
Mene pa zanima, če je kakšna šla na umetno oploditev zaradi precej velike možnosti genske napake?

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 19.3.2009 14:55:40 >

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: genska napaka
19.3.2009 11:02:36   
Rakica_80
Mislim, da za te preiskave, je druga procedura, samo to delajo ženskam nad 35 let starosti in ne delajo vsaki!!!
Nevem, mogoče se motimuser posted image

Enkrat bo uspelo.........šibamo v 4 postopek!

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.3.2009 11:05:55   
lillchy123
ups, sem poabla napisat, da gre za dedno gensko napako.

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.3.2009 11:10:50   
Rakica_80
Ja sej, to so dodatne preiskave in to mislim, da ne delajo kr takouser posted image
Mogoče bo kakšna druga znala kaj več o temuuser posted image

Enkrat bo uspelo.........šibamo v 4 postopek!

Neposredna povezava do sporočila: 4
19.3.2009 11:12:28   
lillchy123
ma vidim, da nisem najboljš zastavila vprašanja. pri najinem prvorojencu so ugotovili dedno gluhoto in imava pri vsaki user posted image  25% verjetnosti, da bo otrok gluh. malo sem raiskovala in ugotovila, da pri umetni oploditvi znajo ugotovit, a bo user posted image  gluh li ne.
pa me zanima, če je imela ktera podoben problem in šla na umetno oploditev?

sej mava čez 2 tedna genetsko posvetovlnico, sam bi rada do takrat že kaj vedla? 

Neposredna povezava do sporočila: 5
19.3.2009 12:03:46   
tinaaja
Verjetno mislis na PGD http://www.neplodnost.com/NOVA%20BESEDILA/PGD.PDF

Jaz bi verjetno sla, ce se ne bi na sreco pokazalo, da moj partner ni prenasalec ene genetske bolezni.

Mislim, da ti bodo na genetski posvetovalnici povedali vse o moznostih PGD pri nas.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

Neposredna povezava do sporočila: 6
19.3.2009 13:20:42   
lillchy123
tinaaja, hvla, to je to, ja!

A je mogoče katera tako dočakala svojega user posted image ?

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.3.2009 14:54:34   
lučka 25
Moja znanka je prvea otroka rodila prizadetega. Nato sta šla na genetske preiskave in je nato pri vsaki nosečnosti 50% možnosti, da se to ponovi. Stara sta pa manj kot 30 let.
Zdaj čakata na umetno oploditev, kjer s pomočjo posebnega aparata izločijo zarodke s to genetsko napako. Na vrsti bi morala biti že decembra, a se je ta amparat žal pokvaril (na GK). Ne vem, če je aparat sedaj že popravljen.

Več informacij bosta pa tako in tako dobila na posvetu. Želim pa vama, da vama uspe.

Neposredna povezava do sporočila: 8
19.3.2009 18:03:12   
Ancy
Če gresta na posvet se boste seveda o tem pomenili, je pa navadno možno ob vsakih takšnih genetskih boleznih ali pa npr. ponavljajočih se splavih (katerih vzrok ni znan) zaprositi za predimplantacijsko diagnostiko.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.3.2009 19:45:29   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

je user posted image Jo bom opozorila na tvojo temo.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

Neposredna povezava do sporočila: 10
19.3.2009 20:08:45   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

je user posted image Jo bom opozorila na tvojo temo.

user posted image user posted image

če se ne želi izpostaviti na tej temi, bom zelo zelo zelo vesela, če mi pošlje ZS

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.3.2009 7:36:17   
krtekxx
Oj, jaz sem tista, ki je bila na PGD (predimplatacijska genska diagnostika) in se mi sedaj mali čudežek smeji iz gugalnika. Je pa tako, da na tem PGD lahko določijo le kromosome in pa le nekatere gene (večinokrat celice pošljejo na analizo v tujino). Če vejo, katero napako eden od partnerjev prenaša, zarodke preprosto pogledajo ali jo imajo ali ne in tiste, ki jo imajo, izločijo. Če pa ne vejo (tako je bilo pri nama) se odločijo kar po "umetniškem" vtisu, kako lepi so zarodki. Meni so vstavili 2 najlepša in rezultat je ena res luštna punčka, za katero pediatri pravijo, da ji prav nič ne manjka.
Pri nama so se za ta postopek odločili zaradi ponavljajočih splavov - kar 6 jih je bilo. Na genetiki sta se z nama ukvarjala prof. Geršakova in prof. Peterlin (oba - in nobenega drugega - toplo priporočam).

Če želiš vedeti še kaj, me, lepo prosim kontaktiraj na ZS, ker imam trenutno kar precejšnjo gužvo in ne gledam prav veliko tu gor.

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?