izbira pediatra (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Lsica -> izbira pediatra (19.3.2009 9:31:03)

Pozdravljene,
sem iz območja Ljubljane, pa me zanima, kakšne so vaše izkušnje s pediatri? Kako ste izbrale zdravnika za svoje otroke - glede na bližino ZD, priporočila, imate morda izbranega družinskega zdravnika? Vesela bom vsakega mnenja...

Pšemek -> RE: izbira pediatra (19.3.2009 9:49:52)

Bližina je bila meni vsekakor pomembna! Se mi zdi, da ko je z otrokom kaj narobe, se ne bi želela voziti npr. čez celo Ljubljano. Tako da sem pri izbiri najprej pogledala, kje in kdo so okoliški privatniki s koncesijo. Ko sem imela te podatke, sem pa malo po internetu preverila, kaj ljudje pravijo o njih. Je pa tako, da za vsakega slišiš kaj pozitivnega, pa tudi kaj negativnega. No, potem je bilo na vrsti klicarjenje, če imajo prosto. V našem primeru je šele ta tretja P. sprejemala nove paciente, ampak lahko rečem, da smo imeli srečo, da smo prišli k njej in je ne bi menjala!

Lsica -> RE: izbira pediatra (19.3.2009 9:57:45)

Pšemek, tvoja varianta izbire se mi zdi idealna, upoštevala si vse. Maš kakšno elegantno varianto za iskanje "okoliških privatnikov s koncesijo"?
No tudi jaz se bom najbrž odločila glede na bližino - Moste, morda Metelkova? Kdo pozna kaj bolje ta teren? Na pediatrično zgleda nima smisla čakat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Časa mam upam še dovolj...

Lsica -> RE: izbira pediatra (19.3.2009 10:17:40)

Sem že našla neko spodobno varianto. Mislim, da se bom kar za ZD Moste odločila...

Lsica -> RE: izbira pediatra (5.4.2009 9:19:13)

Še eno vprašanje, pa ga bom kar pod to obstoječo temo napisala: kdaj je pa potrebno vzpoostaviti stik s pediatrom - že pred rojstvom otroka? Kdaj pa prideš na 1. pregled?

J.L. -> RE: izbira pediatra (5.4.2009 9:51:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

Še eno vprašanje, pa ga bom kar pod to obstoječo temo napisala: kdaj je pa potrebno vzpoostaviti stik s pediatrom - že pred rojstvom otroka? Kdaj pa prideš na 1. pregled?

mi smo izbrali po rojstvu, pred se nisem obremenjevala z izbiro. je pa res, da željena P ne sprejema več pacientov, tako smo se odločili na blef oz po nasvetu sestre iz ZD.
prvi pregled pa je pri 1mesecu.

ninocka -> RE: izbira pediatra (5.4.2009 14:09:03)

Lsica, mi smo vcasih v mostah imeli dr. Pavlico, pa sem jo menjala, ker sem bila nezadovoljna. Zdaj imam pa dr. Kalinskovo, ki mi je super (ce sem ti kaj pomagala).
1. pregeld je pri 1 mesecu, poklices pa takoj, ko prides iz porodnisnice ali pa celo se iz porodniscnice (za ene je se to prepozno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Jst sem klicala po prihodu in ni bilo problema.

Pšemek -> RE: izbira pediatra (5.4.2009 18:41:25)

Pediatrinjo smo prvič klicali po prihodu iz porodnišnice, prvi pregled ps smo imeli pri 1 mesecu.

Tisana -> RE: izbira pediatra (5.4.2009 19:37:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Pšemek

Pediatrinjo smo prvič klicali po prihodu iz porodnišnice, prvi pregled ps smo imeli pri 1 mesecu.
 Enako. Pri izbiri smo upoštevali bližino in mnenja prijateljev. Žal čisto z vsem nismo zadovoljni. Predvsem se pogosto pri pediatrih s koncesijo izkaže, da želijo na vsak način prihraniti denar.

J.L. -> RE: izbira pediatra (5.4.2009 19:39:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

Predvsem se pogosto pri pediatrih s koncesijo izkaže, da želijo na vsak način prihraniti denar.

kako mi je to znano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Lsica -> RE: izbira pediatra (5.4.2009 22:24:16)

Hvala vsem za odgovore. Bom torej počakala, da se dete najprej rodi...

Stran: [1]