atropinske kapljice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


J.L. -> atropinske kapljice (18.3.2009 21:49:10)

jih je katera dajala? mi imamo pregled v naslednjem mesecu  (1x je že bil prestavljen zaradi bolezni), najraje bi sem jim izognila, glede na to, da so strupene in močno poudarjajo naj ne prdejo v usta. moja mala je zelo nemirna, pa se bojim, da bi ob kapljanju v očke, preveč migala z glavico in rokicami, pa ji nazadnje kapnem v usta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




tinatona -> RE: atropinske kapljice (19.3.2009 10:28:56)

Ja jaz sem jih dajala. In glede na to da je to edini način, da bo rezultat testiranja pravi, se ne bi hecala in jih ˝ne ˝dala.

Ne vem sicer koliko je tvoja punčica stara, ampak glede na napisano je dojenčica. Daj jo na previjalno in jo z glavico k sebi obrni, potem naj ti jo pa nekdo za rokice prime...

Jaz sem mu jih sicer sama dala, pa sem ga isto k sebi obrnila, potem sem mu pa s komolci glavico fiksirala, z eno roko učko držala odprto, z drugo pa kapljice noter...

Ti kar pogumno...






nia5 -> RE: atropinske kapljice (19.3.2009 13:22:11)

Tudi mi imamo v začetku maja pregled dioptrije in jih moramo tri dni prej dajat. Jaz jih bom dala, saj bo takrat rezultat pravi, čeprav je tudi mene streslo, ko so tako poudarjali, da so strupene.




J.L. -> RE: atropinske kapljice (19.3.2009 13:45:54)

zgleda, da bo res treba. me pa moti, da v primeru reakcije (tempareture) treba prekinit terapijo in v ambulanti dobi druge, ji kapnejo kar tam, pa baje niso tako hude, niti učinek meglenja ni prisoten tako dolgoooo kot pri teh. 




nia5 -> RE: atropinske kapljice (19.3.2009 15:20:45)

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

zgleda, da bo res treba. me pa moti, da v primeru reakcije (tempareture) treba prekinit terapijo in v ambulanti dobi druge, ji kapnejo kar tam, pa baje niso tako hude, niti učinek meglenja ni prisoten tako dolgoooo kot pri teh. 



Prvič čujem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




J.L. -> RE: atropinske kapljice (19.3.2009 18:52:31)

tako so nam povedali eni znanci, ker nisem verjela,sem kar poklicala na očesnega, da se prepričam baje je ta možnost, če otrok ne prenese atropinskih (dobi vročino), naj pa bi bile atropinske najbolj zanesljive pri določanju dioptrije. aja pa tiste ne povzročajo meglenega vida, naj bi malenkost pekle. je pa še sestra tam pripomnila, da  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] s temi "pekočimi" samo mučijo, češ da jih je treba pokapljat kar nekaj 1h pred preiskavo, pol pa so tamali že tečnobe. si mislim, da bi se najraje vseeno odločila za te, ki niso tako hude. nevem kaj naj.




Stran: [1]