Lily86 -> RE: Študij in začetek nosečnosti (1.7.2009 21:09:33)
|
Jaz sem tudi še študentka. Imam 3 izpite + diplomo. Ko sem zvedela da sem noseča, sem takoj poiskala mentorja in temo za nalogo, tako da se zdaj ubadam s tem. Diplomirati nameravam do oktobra, saj se želim še pred koncem leta zaposliti zaradi porodniške. Moram pa se vsaj za par dni vpisati v absolventa, da mi pripada štipendija še za naslednje šolsko leto. Tudi če predčasno končaš letnik ti jo namreč v celoti izplačajo. Poleg tega preko študenta delam še 8 ur na dan, tako da bo do konca leta še pestro. Ampak nimam nobenega dvoma, da mi bo uspelo. Kar se tiče prijave partnerja pa je tako - tudi če oče prizna očetovstvo, torej če je vpisan v rojstni list, to še ne pomeni, da gre za skupno gospodinjstvo. Če se na CSD prijaviš kot samohranilka, imaš bistveno višji otroški dodatek, kasneje pa občutno nižje plačuješ vrtec. Pogoj je, da s partnerjem nista prijavljena na istem naslovu. Tega nikoli ne preverjajo, le če te kdo prijavi - takrat lahko imaš probleme... Nisem pa prepričana, kako je s sodiščem... Mislim da moraš očeta otroka terjati za preživnino, če se želiš prijaviti kot samohranilka. Poznam kar par ljudi, ki izkoriščajo sistem na tak način, se bom malo pozanimala. Druga stvar pa je tvoja vest - ali lahko živiš s tem... Jaz za sebe vem, da ne bi mogla nekomu gledati v oči in trditi da sem samohranilka, če nisem.
|
|
|
|