Odvzem urina po Sanfordu v porodnišnici KR (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Maksa007 -> Odvzem urina po Sanfordu v porodnišnici KR (18.3.2009 17:22:35)

Pozdravljene,

danes sem bila v posvetovalnici v KR porodnišnici in popoldne me je poklicala medicinska sestra in mi povedela, da imam slab urin in naj pridem jutri ponovno v ambulanto, kjer bom dobila lonček za urin in napotnico za odvzem po postopku Sanforda in da bom potem sama odnesla ta lonček na "Zavod", ki je v sosednji stavbi. Ali je mogoče že katera šla v ta "Zavod" v sosednjo stavbo in če mogoče veste kje oz. kaj naj bi to bilo? Če katera mogoče ve, drugače bom itak jutri tam vprašala? In kaj je s to preiskavo po Sanfordu? Upam da ni kaj groznega in bo vse ok, noseča pa sem 12t.

Hvala in LP

Ploha -> RE: Odvzem urina po Sanfordu v porodnišnici KR (18.3.2009 17:28:10)

jest sem na zavod nesla bris, oddala sem pa ga pri vratarju, potem on odda naprej,...
Če si to mislna, potem je to to , na ostala vprašanja pa ne znam odgovort,...

pejka -> RE: Odvzem urina po Sanfordu v porodnišnici KR (18.3.2009 17:40:35)

Urin na sanford je preiskava, ki pokaže natančno če so v urinu bakterije in katere. Tako se vidi če gre za uroinfekt.
Oddaš ga pa tako, da se moraš spodaj fino umiti tik pred lulanjem in potem ujameš v lonček srednji curek urina ( tako je urin oddan na skoraj sterilen način in če je vse v redu z urinom naj ne bi bilo noter bakterij).
Ko zdravnica dobi rezultat ti napiše antibiotik ( glede na to katere bakterije so v urinu).
Upam da si me razumela

karin412 -> RE: Odvzem urina po Sanfordu v porodnišnici KR (19.3.2009 14:47:12)

Zavod za zdravstveno varstvo, ki je malo naprej.

Anonimen -> RE: Odvzem urina po Sanfordu v porodnišnici KR (19.3.2009 17:36:48)

Jaz sem tja enkrat nesla svoj urin med nosečnostjo in enkrat blato od hčerke, ko so sumili na gliste. Lonček neseš na Zavod za zdr. varstvo, to je tista stavba naprej od Porodnišnice, če greš proti avtobusni postaji. Oddaš vratarju in čau miki.

Stran: [1]