Anonimen -> RE: nujno rabim nasvet! (18.3.2009 17:42:16)
|
Glej irenchy, verjetno so se ji zlepile male sramne ustnice. To je podobno, kot pri fantkih, ki jim gre težko kožica spolovila čez glavico, pri deklicah je pa ta problem, samo da je pri njih redkeje. Nekaterim se zlepijo po celi dolžini, tako da tudi ni vhoda v nožnico, drugim samo delno. Ne skrbi, se da čisto elegantno rešit. To je imela tudi moja hči ( stara je 3 leta) in se je to ugotovilo na sistematskem. Dobili sva napotnico za otroško ginekologinjo, ki mi je rekla, da to pride od vnetij; tudi če ima punčka npr. zelo močan plenični izpuščaj, ki se nato razvije v vnetje (možno, da je vajina zdravnica ciljala na to glede novodobnih pleničk). Skratka, ginekologinja mi je dala hormonsko kremo za mazanje (mažeš z vatirno palčko samo po črtici sramnih ustnic, kjer je zlepljeno) in po dveh tednih kontrola. Že po enem tednu so se ji skoraj v celoti razlepile, po dveh je bilo vse kot mora biti. Tudi jaz sem se sekirala, ker o tem nisem nikoli prej nič slišala ne brala, pa tudi ginekologinja je poudarila, da je narobe, da mamic ob vsej poplavi informacij in člankov nihče ne seznani s tem, ker pa le ni tako redek pojav. Sama je rekla, da ima najmanj vsaj eno deklico na teden v ordinaciji s to težavo. Pa še glede pleničk - mislim, da ti ne bo prav nič pomagalo klasično povijanje. Prihrani si delo, punčki pa neugodje in uporabljaj "novodobne" pleničke kot doslej. Namaži jo z Bepanthen mazilom in to je to.
|
|
|
|