nujno rabim nasvet! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


irenchy -> nujno rabim nasvet! (18.3.2009 15:55:35)

Zdravo! pred dvema dnevoma smo meli posvetovalnico, kjer je zdravnica ugotovila, da se je pri niki skoraj zlepil predel, kjer lula. čisto mala luknjica je še. dobili smo eno kremo za mazat. razlog naj bi ble pampers plenice, zato mormo zdej na stari način povijat, kar pomeni skoraj na vsakih 15 min, ko se polula, ker vse čez pride. to mormo delat en mesec. pol mamo pa kontrolo. ne vem kaj bo, če ne bo šlo nič narazen. a je mela katera podoben primer? kaj so vam rekli pediatri? so res krive novodobne plastične plenice(besede pediatrinje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])
je komaj dva dni, pa sem ze čist na koncu z živci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]pa še nika nič ne uživa ker jo morm vsakič čist preoblečt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], namreč tega  res ne mara[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

hvala za kakršnkoli nasvet!
lp, Irena




pipic -> RE: nujno rabim nasvet! (18.3.2009 15:56:42)

Pojdi do drugega pediatra.
larifari to s plenicami




irenchy -> RE: nujno rabim nasvet! (18.3.2009 16:01:46)

sej če bi ble res pamperske krive pol bi vse punčke mele tko ane?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ne vem no, ni mi jasno, zakaj do tega sploh pride? a katera ve?
lp, Irena




Hope2 -> RE: nujno rabim nasvet! (18.3.2009 16:04:10)

prvič slišim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kaj pa če bi ji dala v pleničko bombažni vložek za v pleničko, papol ni glih direkt na plastiki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




irenchy -> RE: nujno rabim nasvet! (18.3.2009 16:10:03)

kaj pa če ji dam eno bombažno plenico pol pa čez pampers? a bo to dihalo? ker mora koža dihat po navodilih pediatrinje. sem jo vprašala za ta način pa je rekla, da s tem pa ne boste čisto nič naredli. men se pa tamala tok smili.... ker je skor non stop mokra.
ne vem, nisem več pametna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Katy78 -> RE: nujno rabim nasvet! (18.3.2009 16:12:05)

Vprašaj za nasvet na http://med.over.net/forum5/list.php?46




Anonimen -> RE: nujno rabim nasvet! (18.3.2009 17:42:16)

Glej irenchy, verjetno so se ji zlepile male sramne ustnice. To je podobno, kot pri fantkih, ki jim gre težko kožica spolovila čez glavico, pri deklicah je pa ta problem, samo da je pri njih redkeje. Nekaterim se zlepijo po celi dolžini, tako da tudi ni vhoda v nožnico, drugim samo delno. 
Ne skrbi, se da čisto elegantno rešit. To je imela tudi moja hči ( stara je 3 leta) in se je to ugotovilo na sistematskem. Dobili sva napotnico za otroško ginekologinjo, ki mi je rekla, da to pride od vnetij;  tudi če ima punčka npr. zelo močan plenični izpuščaj, ki se nato razvije v vnetje (možno, da je vajina zdravnica ciljala na to glede novodobnih pleničk).
Skratka, ginekologinja mi je dala hormonsko kremo za mazanje (mažeš z vatirno palčko samo po črtici sramnih ustnic, kjer je zlepljeno) in po dveh tednih kontrola.
Že po enem tednu so se ji skoraj v celoti razlepile, po dveh je bilo vse kot mora biti.
Tudi jaz sem se sekirala, ker o tem nisem nikoli prej nič slišala ne brala, pa tudi ginekologinja je poudarila, da je narobe, da mamic ob vsej poplavi informacij in člankov  nihče ne seznani s tem, ker pa le ni tako redek pojav. Sama je rekla, da ima najmanj vsaj eno deklico na teden v ordinaciji s to težavo.
Pa še glede pleničk - mislim, da ti ne bo prav nič pomagalo klasično povijanje. Prihrani si delo, punčki pa neugodje in uporabljaj "novodobne" pleničke kot doslej. Namaži jo z Bepanthen mazilom in to je to.




irenchy -> RE: nujno rabim nasvet! (18.3.2009 19:57:08)

hvala vsem, se posebej tebi palmina! mislim da je res to kar praviš. pred časom je imela rahel plenični izpuščaj pa je to verjetno botrovalo k zleplenju. pri pleničnem izpuščaju pa pri nas bepanthen ni pomagal ampak sudocrem, s katerim ji skoz mažem.

sem že skoraj pomrirjena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
lp, Irena




pipic -> RE: nujno rabim nasvet! (18.3.2009 20:03:48)

kakor sem jaz seznanjena je vedno treba ob previjanju ustnice pač dati narazen-toliko kolikor gre
To je kot pri fantkih glede kožice




veja21 -> RE: nujno rabim nasvet! (19.3.2009 5:16:47)

Irenchy, tudi moja pupa je imela enako težavo, le da naša P ni znala pojasniti, zakaj je do tega prišlo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Dobila sem kremico, s katero sem jo mazala zjutraj in zvečer.Po 3 tednih se je stvar uredila! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]