|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: služba
4.4.2009 13:26:30   
VITA74
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

Zanima me vaš pogled na službo in njen vpliv na naša življenja.

Seveda sta služba in življenje tesno povezana (za življenje potrebujemo denar)... Ampak kaj naredimo, ko pride do take situacije, da se je potrebno odločiti za eno izmed njih?

Primer, ki se velikokrat zgodi- otroci zbolijo. Prvo vprašanje je kaj narediti- iti v službo ali ne? Moj odgovor je seveda odločen NE, dokler se otrok popolnoma ne pozdravi. Problem nastane zaradi položaja v službi- moj mož je na visokem položaju in edini na svojem mestu, ki opravlja delo. Nikogar ni izučenega, da bi delo lahko opravljal namesto njega. To so zanj razlogi, ki opravičujejo njegov odhod na delovno mesto. On bi otroka najraje peljal v varstvo na pol pozdravljenega, samo da delo ne bi trpelo. Tako ostanem doma jaz. Če pa se že zgodi drugače in mora kak dan ostati doma (tudi sama delam- sicer preko študenta, ampak sem tudi jaz na takem težkem položaju, ko me trenutno ne morejo nadomestiti), se v njegovi firmi začnejo izvajati pritiski s strani delodajalcev, tako da spet ne ostane doma.

Seveda jaz ne pustim, da gre otrok v varstvo dokler ni popolnoma zdrav in ostanem doma (ker se potem lahko bolezen spet prenese nazaj na druge otroke ter nazaj nanj- potem smo pa spet bolani...) Tako prihaja vedno znova do situacije, ko bi res morala kdaj v službo, pa zaradi lastne vesti ostanem doma, saj je partner drugačnega mišljenja in gre vseeno službo.

Dostikrat se je tudi že zgodilo, da so drugi otroci prišli v varstvo preden so bili pozdravljeni. Starši so pač morali v službo, se zlagali da je z njihovim otrokom vse v redu, v parih dneh pa smo bili vsi doma zaradi tega, ker so se vsi ostali otroci česa nalezli.

Ali je res služba in naš položaj v njej res tako pomemben, da opravičuje odhod na delovno mesto, čeprav na škodo drugih?

Moje mnenje je defenitivno ne in to vseskozi zagovarjam. Kaj pa o tem mislite vi?

Da pa delo opravita v izmeni - greš ti ali on delat takrat pop in tako oba opravita svoje delo? To je naš način usklajevanja - če naju ne morejo pogrešiti tistih nekaj dni, potem se prilagodi urnik, samo da je delo opravljeno (res je da si vsi tega ne morejo privoščiti - zato je samo kot predlog).
Srečno

srečna

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: služba
5.4.2009 16:28:38   
_andreja_
moj je samo enkrat ostal doma do sedaj pa še to pri prejšnem delodajalcu... samo enkrat smo prakticirali babico pa je ne bomo nikoli več ker se ji je smilu ko ni hotel pit in ga je bilo treba malo silit,  ko sem prišla domov iz službe je bil revček že dehidriran in treba ga je bilo peljati v bolnico na infuzijo... nikoli več... zato  na bolniški ostanem strogo jaz... moj ga je tudi prehitro peljav v vrtec namesto da bi rekel pediatrinji za bolniško do konca... in tudi glede plače jaz imam minimum in manj že skoraj ne morem dobiti kot pa dobim, pri mojem je pa drugače...

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 27
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?