odločba o dodatku za nego otroka in pravice izhajajoče iz te odločbe (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Nedonošenčki

Sporočilo

sneska -> odločba o dodatku za nego otroka in pravice izhajajoče iz te odločbe (18.3.2009 12:14:06)

Tule bi lahko napisali za vse mamice, ki so prejele odločbo o dodatku za nego otroka, katere pravice in ugodnosti iz tega naslova imajo. Slišala sem, da so opravičeni do plačila davka pri nakupu novega avtomobila, da imajo dodatno olajšavo pri dohodnini, zastonj vstop v ZOO in še in še je baje teh stvari. Poskusila bom priti v kontakt s socialno delavko, ki mi je svetovala, naj podam vlogo za dodatek in bom napisala, če še kaj izvem. Ne vem sicer, ali zgoraj omenjene stvari veljajo za vse otroke enako - verjetno, da ja?! Če še katera kaj ve ali izve, naj prosim tule zapiše - mogoče nam uspe narediti pregleden seznam pravic in ugodnosti iz tega naslova.:)
LP

pipic -> RE: odločba o dodatku za nego otroka in pravice izhajajoče iz te odločbe (18.3.2009 12:21:05)

http://med.over.net/forum5/read.php?126,5265097

benika -> RE: odločba o dodatku za nego otroka in pravice izhajajoče iz te odločbe (18.3.2009 21:21:47)

Slišala sem, da so opravičeni do plačila davka pri nakupu novega avtomobila,

Ne, opravičeni so do povračila letne takse za uporabo cest. Na UE je potrebno izpolnit vlogo in potem na dom pride odločba o tem ali ti ugodijo ali ne.
Imaš tudi prednost pri vpisu v vrtec.
Pripadajo ti dodatni dnevi dopusta v službi.

Stran: [1]