PIAF -> Ne vem, kje se me glava drži (5.5.2005 10:43:42)
|
Pozdravljene punce! Moram se nekomu izpovedat, pa če me samo poslušate, mi je to v zadovoljstvo. Meša se mi že od vseh obveznosti, ki jih imam. Ne vem, kako ve to usklajujete...ali si znate bolje organizirati svoj čas, da vse zmorete ali v čem je problem, več nimam pojma. Meni je dan tako kratek in tako malo naredim, kar bi vse morala...Zdi se mi, da je vso breme dela in razmišljanja na meni. Kar se tiče otroka, imam res razvajenega 8-mesečnika, ki je nonštop tečen in samo sitnari (bil bi skozi na rokah ali na zizi), sem že razmišljala, da bi nehala dojiti, pa čeprav dojim le še zjutraj, zvečer in ponoči. Če ga dam v stajico, se zamoti za 5 minut in že sili ven, če ga dam na tla, enako, potem se obrača in se začne jokati takoj, ko kaj sam ne more. Zato greva (če ne spi) vedno dopoldan ven in sva dolgo zunaj, saj je le na sprehodu miren in se jaz malo sprostim. Potem pa so tu obveznosti. Za vse račune, položnice skrbim sama, da jih plačam, odložim v fascikel in vodim evidenco denarja. Perilo pranje, obešanje in likanje (česar ni malo) vse je na meni. Zlaganje in pospravljanje omar, pa ostalo čiščenje, kje še je kuhanje, ki sem ga prav zasovražila. Rada sem kuhala in to zelo, zdaj pa ne več. Kuham za mojega moža posebej, pa za otroka posebej, včasih mi enostavno ne znese in mu potem dam kar Alete ali Hippovo kašico. Na vse moram jaz misliti, on hodi le v službo. Potem pa pride domov in ponavadi kam gremo in je tu spet večer, ko dam malega spat in padem sama v posteljo, ker mi zvečer ni za nič. Vedno moram jaz malega oblečt in za njega pripravit zraven nahrbtnik. Potem pa so tu očitki, če slučajno kaj pozabim, kar se zgodi in potem vprašanja: tisto si mi že zlikala, bi imel oblečeno itd....Jaz znorim, ker ne morem več! Vem, da mi boste rekle, da naj delo porazdelim z možem in mu naj povem, da naj kar sam naredi, če mu kaj ne paše - to vseee sem že tisočkrat ponovila, a me znova in znova opomni in s tem prizadene. Pa sva v laseh! Ne vem, kako si ve čas razporedite? Jaz npr. zjutraj vstanem, malega previjem, nahranim, pa sebe in se z njim še igram, dokler ne zaspi okrog devetih in spi uro ali dve. Med tem časom grem pripravit kosilo. Potem se najeva in oblečeva za ven, sva zunaj dve uri npr. od dvanajstih do dveh, potem pa na hitro skuham do konca, ker mož pride ob treh domov. Kdaj pa naj delam ostale stvari? Na internetu že nisem bila lep čas, danes sem šla po dolgem času malo na RR, da se vam izpovem. Imam pa kupe perila, neposesano....skratka katastrofa. Zase pa sploh nimam časa, da bi se malo uredila, kaj šele pospravila omaro. Čez vikend smo skozi zunaj, ker je lepo, potem pa ni časa za delo doma. Kaj šele bo, ko bom šla v službo? zdaj gremo čez nekaj dni na Bled za par dni. Spet moram vse jaz pripravit in mislit, kaj moramo vzeti zraven. Prvič grem z otrokom nekam in vem, da bom sto stvari pozabila. Čisto sem že na koncu in slabe volje, ker enostavno ne zmorem vsega. Zdi se mi, da drugi vse postorijo, jaz pa tega nisem sposobna! Okna že nisem čistila sto let, kaj šele kakšna pomladna generalka, ne vem, kdaj bo na vrsti. Pa to kuhanje...bljak! Morala sem se izpovedati, drugače mi bo razneslo glavo. Včasih zato tudi jočem, ker bi rada kaj naredila, potem pa mi mali sitnari in izgobim nadzor nad sabo. Hudo je. Pozdrav! Piaf
|
|
|
|