Preliv iz bele čokolade? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Volga -> Preliv iz bele čokolade? (18.3.2009 8:34:12)

Stvar je taka: mali bi rad torto z belo čokolado. Sem jo enkrat že delal prav z belo kuverturo, mislim, da je bila od mannerja, pa ni bilo v redu. Tako zelo hitro se strdi, pa kar neke grudice pridejo pa tako gosto je...skratka, ni bilo v redu. Zdaj pa razmišljamm, če bi naredila preliv kar iz navadne bele čokolade Milka. kaj mislite, bi se to obneslo, naredim pač enako kot s črno, torej stopim, malo putra vmes in to je to? Je katera že delala iz bele čokolade?




cukr07 -> RE: Preliv iz bele čokolade? (18.3.2009 9:09:50)

Jaz vedno delam prelive iz bele Milkine čokolada, ker se mi pri vseh ostalih naredijo grudice. Delam pa po istem receptu kot s temno čokolado:
- 35 dag čokolade
- 1,5 dl mleka
- 10 dag margarine




Volga -> RE: Preliv iz bele čokolade? (18.3.2009 9:13:02)

IZVIRNO SPOROČILO: cukr07

Jaz vedno delam prelive iz bele Milkine čokolada, ker se mi pri vseh ostalih naredijo grudice. Delam pa po istem receptu kot s temno čokolado:
- 35 dag čokolade
- 1,5 dl mleka
- 10 dag margarine



Aha no, potem je ostalo res bolj šit kot ne. Bom pa tudi jaz zdaj probla z Milko. Pa a ni 10 dkg margarine malo veliko? No, saj jaz ne vem, koliko putra dam vmes, ker dam malo od oka, dokler se mi ne zdi dovolj tekoče in mazljivo. Pa jaz dam v temno čokolado vodo zraven, bom priobala zdaj z mlekom.
Hvala.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.3.2009 9:48:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




cukr07 -> RE: Preliv iz bele čokolade? (18.3.2009 9:53:38)

Meni se je prvič tudi zdelo 10dag margarine veliko, ampak ni. Sem tudi sama že probala dat manj, pa se potem ni tako lepo rezalo.




Volga -> RE: Preliv iz bele čokolade? (18.3.2009 9:56:23)

IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

kaj pa tortni prelivi, ki jih dobis v trgovini


Sem probla, pa ni pol peesde mrzle vode vredno.




Volga -> RE: Preliv iz bele čokolade? (2.4.2009 11:51:34)

Da še poročam, če se bo katera odločila vzeti v roke belo čokolado za preliv: NIKAR!!! Ker biskvita sploh ne prekrije, ampak je vse skupaj ena rjavo bela zdriz, ničemer podobna. Sem mislila, da se bo morda v hladilniku potem kaj strdilo in da bo močnejša barva prišla, pa ni. tako da sem potem kar čez to še črno čokolado prelila, pa je bilo.




Stran: [1]