kosilo-bučke,malancani (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


ČITA -> kosilo-bučke,malancani (5.5.2005 9:35:55)

Nikoli še nisem delala nič iz bučk niti nič iz malancanov. Včeraj pa sem kupila eno bučko in malancan.

Rada bi jih naredila danes za kosilo. Kako naj jih pripravim da jih bomo pojedli. No, zraven bi še malo piščanca spekla, pa mogoče kak krompir.

Bučka in malancan pa bolj za prilogo.

Prosim za kak fajn recept.

Lp




BARBARA R. -> kosilo-bučke,malancani (5.5.2005 9:48:15)

obrni se na

http//www.kulinarika.net

tam je morje pametnih stvari, pa uspešno kuho!

:muca:





BARBARA R. -> kosilo-bučke,malancani (5.5.2005 9:48:52)

http://www.kulinarika.net

:muca:




Pajaca -> kosilo-bučke,malancani (5.5.2005 9:49:12)

Je ful dela ampak mnjami. Bučke in malancane najprej narežeš na trakove in jih posoliš obtežiš in pustiš ene 2 uri da se voda ven spusti (no vsaj z malancani to nared, z bučkami ni nujno) Pol pa jih na obeh straneh popečeš.

Ko se ohladijo vzameš en trak malancana in en trak bučke in daš v sredino kos feta sira. Pol pa to zrolaš in te rolce polagaš eno zraven drugega v kakšno skledo, al pa pač na krožnik... kamorkoli. No pol pa gor pokapaš mal balzamičnega kisa in olivnega olja, pa mal posoliš.... lahko daš navaden kis ali pa raje limono.

Mnjami je!!!! Najbolj je sicer na piknikih ampak mnjami!!!!



Drgač pa lahko narediš dobro rižoto. Pač preprosto narežeš na koščke pa najprej čebulco popražiš, pol še mal bučke pa malancane pa pol daš riž, zaliješ, začimbe... skuhaš in je spet mnjami. Pa če češ piščanca zrežeš na koščke pa not umešaš na začetku. Mnjami.


Drugi recepti pa niso v mojem repertuarju, sam Pajacek nardi čudeže z njimi.

Aja edin še ena stvar.

Bučke narežeš na drobna koleščka (tam pol cm ali manj) pa jih spohaš. To mamo mi najraj. Pa malancane lahko tud. al jih pa popečeš pa tržaško čes

Pa razne omake pa....




S22 -> kosilo-bučke,malancani (5.5.2005 9:54:19)

Če delaš bučke je najbolje,da jih lepo na tanko narezeš, jih daš na zar in pustiš,da se lepo pečeo. Gotove zgledajo skoraj tako kot bi bile zazgane,ampak niso. Malancano pa lahko ocvreš,ampak jo tud lepo na tanko narezi,kajti drugače bo zelo neokusna. tud bučke lahko ocvreš,ampak nujnoje da je oboje lepo na tanko narezano. Moraš jih le posolit.Ker si rekla da bo zraven piščanec,je pa zelo dobro če ga narediš v zelenjavni omaki za dodatek pa daš malo riza kuhat in ga potem k mesku primešaš.




AnBan -> kosilo-bučke,malancani (5.5.2005 10:11:33)

Pri nas obozujemo so called 'ciscenje hladilnika' oz. improvizacijo.:sloncek::sloncek:

Moj:love: naredi odlicno naslednjo stvar:bravo::bravo::bravo::
-piscancka na koscke
-krompir na 0,5cm rezine
-korenjcek na kockice
-grah
-bucke na kocke
-zacimbe

najprej na olju (dovoljenem) popece krompir in piscanca, nato doda grah in korenje (obicajno zamrznjeno varianto), na koncu se bucke, sol, mlete zacimbe. Vse skupaj dusi do mehkega...mmm za prste obliznit in s kruhom pomazat...pa se nas mali to lahko papca!
Kdaj pa kdaj doda na koncu se malo kisle smetane, ce je samo za naju....nnjami!




nenni -> kosilo-bučke,malancani (5.5.2005 10:14:57)

Jaz naredim bučke s krompirjem:

natanko narežem krompir ter ga v ponvi popečem do mehkega, nato dodam natanko narezane bučke in vse skupaj pražim dokler ni kuhano, dodam sol in malo timijana. To je super priloga k mesu.

Ali pa naredim nadevane bučke:
Cele bučke pokuham - 5-10 min
ohlajene nato prerežem in izdolbem
Čolničke dam v nameščen pekač in jih napolnim z nadevom:
meso iz bučk
kuhan riž
vložene gobice

To vse skupaj prepražim na čebuli in nato nadevam bučke. Na koncu jih potresem z naribanim sirom ali žlico kisle smetane in dam v pečico za 20-25 min.







Anonimen -> kosilo-bučke,malancani (5.5.2005 11:05:37)

Melancane in bučke pohane ali pa na žaru,prej pa popajcane v olivnem olju srtem česnu nasekljanem petršilju popoprane in posoljene.




cukrmali -> kosilo-bučke,malancani (5.5.2005 11:26:36)

men so najboljse na zaru, tko ene dobre pol cm debeli kolescki. zara malo pomazes z olivnim oljem, da se ne prime. Zraven je men najbolj kaksen ribri filetek samo pecen, pa riz ali kuskus in seveda trzaska omakca.




Stran: [1]