Oblačenje in obuvanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

lenika -> Oblačenje in obuvanje (4.5.2005 22:57:32)

Delam v prvem razredu devetletke in velikokrat opažam koliko manj so otroci samostojni v primerjavi z nami,ko smo bili majhni. Mogoče tako razmišljam, ker sama še nimam otrok in nnimam pravega pogleda v to, ampak vseeno. Dve tretjini otrok si še vedno ne zna zavezat čevljev, tretjina jih potrebuje pomoč pri preoblačenju za športno vzgojo. Kaj vi mislite o tem?

Pupica -> Oblačenje in obuvanje (4.5.2005 23:00:26)

Moj prijatelj Piki jakob si do konca 8 razreda ni znal zavezat čevljov, pa odličnak, pa na gimnazijo je šel.
Je pač nosu žlico s sabo v šolo:zmeden::zmeden::zmeden:
EJ ne vem, ko sem bila v vrtcu tega sploh nisem opazila.
Vedno s eje naredila vrsta nekje 50% jih je znal zavezat, sotalim sem zavezala brez problema:ups::ups::ups:

D@isy -> Oblačenje in obuvanje (4.5.2005 23:19:51)

Mnenje učiteljice, ki je 6 let v pokoju (učila je tudi mene)in je 35 let učila 1. razred: zrelost otroka za vstop v OŠ naj bi bilo to, da si zna zavezati čevlje.
Moje mnenje: Kar se Janezek nauči, to zna.
Naj še utemlejim: sestra je vzgojiteljica in je otroke v svoji skupini že od jaslic navaja na samostojnost. V začetku jim je vzelo res veliko časa, da so se sami obuli za ven, pospravili čevlje in copatke na svoje mesto, postrgali ostanke hrane v eno posodo, dali krožnike na en kupček, žlice v drugo skledo kot vilice...
Ampak dolgoročno se splača: postali so zelo samostojni in kot štiriletniki vse pospravjo za sabo. SAMO GLEDAŠ IN SE ČUDIŠ.
Vsa čast doslednim vzgojiteljicam in učiteljicam.:bravo::bravo:

piščanc -> Oblačenje in obuvanje (4.5.2005 23:20:05)

velika razlika je tudi v tem, da smo šli mi v šolo stari 7 let, zdaj pa so stari 6 let.

sicer se pa sama ne spomnim kdaj sem kaj znala

Lunca1 -> Oblačenje in obuvanje (5.5.2005 8:15:32)

Včasih so te probleme reševali z ježki:).

.ču -> Oblačenje in obuvanje (5.5.2005 9:26:52)

Jes bi tkole rekla.
Koliko so otroci samostojni je veliko odvisno ze od vzgoje doma,vrtec pa naj bi potem to samostojnost se utrjeval.
Pri nas je ta velika v isti skupini ze tri leta.Ko je zacele hodit v vrtec je bla najmlajsa v skupini in se je zlo velik naucila od starejsih.Zdej je pa ona pri ta velikih in pomaga ta malim.Vzgojiteljica jo je zlo pohvalila.Pomaga zavezat cevlje,al pa komu pri oblacenju.In s tem se uci,tko da tud meni doma dost pomaga.Pa ne da jo silim s tem,ona sama hoce.

Tko,da men je to super,da je hodila v tako skupino.In tud ta malga imam namen dat v vrtec na podoben nacin.

Tolk od mene in moje mnenje.

Lp

karmy -> Oblačenje in obuvanje (5.5.2005 9:28:08)

jzt si tud nism znala zavezat čevljev... :ups: sploh se pa ne spomnim kako sm se naučila.. mogoče k sm druge gledala...

al je pa tebi preveč hudo pomagat oblačt? veš pr takih morš met potrpljenje..prej al pa slej hočjo vse sami...

moj je 3 leta star pa se hoče sam oblečt.. včasih mu rata prav, včasih ne.. enako je pr obutvi... 9nebesa ..sm prav ponosna k poskuša..

Anonimen -> Oblačenje in obuvanje (5.5.2005 9:59:37)

Ja, karmy, moj triletnik, se veliko laže sleče in sezuje :)-

pri vsej stvari se mi zdi, da je najbolj važno naše potrpljenje. Gledaš in gledaš, kako mali cinca, je neroden, se že napol obuje pa spet sezuje....pa vzameš čevelj in ga enostavno obuješ. Narobe. Treba jim je dovoliti, da poskušajo, ko jim uspe, je veselje in lastni ponos nepopisen. Samo kaj, ko vedno ni časa :(

Meni je pa bolj kot zavezovanje čevljev pomembno, da si bo znal v šoli obrisati rit. Imam nečaka, ki bo šel jeseni v šolo, pa si ne zna obrisati riti. :zmeden2: Mislim, da je vsaki učiteljici lažje zavezati čevlje, kot brisati riti.

lenika -> Oblačenje in obuvanje (5.5.2005 15:23:16)

saj meni ni problem zavezati čevljev, samo vem, da tako veliki otr4oci marsikaj zmorejo že sami. Nekateri starši pa jih pridejo iskat, jih obujejo in zavežejo čevlje, jih oblečejo jakno, vzamejo torbico, toliko, da jih še ne odnesejo...

Stran: [1]