polma -> RE: od rojstva brez pleničk (11.3.2010 0:30:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: vijolca Pozdravljene! Sicer bolj malo spremljam ta forum (pa tudi bolj malo se dogaja [sm=smiley2.gif] ), mislim, da nas je v resnici več takih, ki se z EC vsaj malo ukvarjamo. Midve z mojo miško sva sicer še bolj na začetku, pravzaprav sem se znašla kar pred dilemo, če nadaljevati ali je to enostavno preveč. Za EC sem se pozanimala že v času nosečnosti, že takoj po rojstvu sem videla, da hčerka kaka ob precej predvidljivem času, vendar se mi je v tistih prvih tednih zdela kar malce premajhna za držanje nad WCjem, sva pa oba z možem ob vsakem lulanju in kakanju, ki sva ga ujela na previjalni, rekla zraven šššššš. Pred kakim tednom (stara je 11 tednov) pa me je le zamikalo, da sprobam, če bo kak uspeh, in dam malo v svojem naročju nad školjko. In res! Mala se polula (po moje bolj po naključju). Naslednji dan probam še enkrat - in se pokaka in naslednji dan še enkrat - in se spet pokaka. (Nisem najbolj pridna mamica [sm=jezicek.gif] , enkrat na dan je bolj malo, vem!). Nato so sledili bolj jokavi dnevi, kar sva predvsem pripisala pleničnemu izpuščaju. Hkrati pa sva opazila, da mala praktično vedno joče na previjalni malo preden se polula. Sem tudi klicala pediatrinjo, če ima lahko vnetje mehurja, ampak glede na to, da ni imela vročine, je rekla, da to verjetno ni. Po nekaj dneh sem imela tega dovolj, če vedno joče, preden se polula (je jokala na enak način tudi v naročju), jo pa lahko spet probam dati nad školjko - in zdi se mi, da je skapirala v prvem trenutku. Sledilo je enih 6 obiskov na WC v dveh urah, od tega je 4x lulala (v roku 10 min) in enkrat kakala. (Enkrat je bila pa lačna [sm=smiley1.gif] .) Evo, zdaj pa enostavno ne vem, a naj s tem nadaljujem (s takim tempom obiska WCja, bom v treh dneh pristala v kakšni ustanovi), ali se stanje mogoče kaj izboljša? Kako pa je s takimi dnevi, ko enostavno ne utegneš z otrokom letat na WC? Skrbi me tudi, kaj bo varstvu pri 1 letu? (Vem, malo hitro me skrbi, ker tako ali tako ECja še ne obvladava...[sm=smiley1.gif] ) Vesela bom vaših mnenj in izkušenj! Je pa res super občutek, ko vidiš svojega malega dojenčka, kako mu nekaj postane jasno in tudi, da vsak še tako majhen jok nekaj pomeni in bi ti rad nekaj povedal.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image] Jaz ti sicer ne morem veliko pomagat, ker nimam izkušenj s tako malimi dojenčki, če si prebirala moje poste, ampak te bom poskusila podpret v tvoji smeri, ker ti nobena druga z izkušnjami še ni odgovorila.. Kar se tiče norišnice z WCji ti lahko rečem takole-tut jaz sem norela, ko sem letala na stranišča in tipala, če se je polulal. In še zdaj sem kak dan napol nora. Ampak-ko odvajajo od pleničk 3letnike, misliš, da so kaj manj nori? Niso, še huje je. Sem mela priložnost gledat, kak pritisk je to na otroka in kako so starši napeti, potem pa popustijo in otroku nazaj nataknejo plenice za spanje. Jaz tega enostavno ne razumem-res, ni mi odveč menjat pižamce in nepremočljive podloge, ker se je polulal. Od zadnjega posta se je spremenilo to, da je imel nek plenični izpuščaj in se mi je zdelo blesavo, da bi bil ponoči povit-jaz sem izvajala polovično brezpleničarstvo. In po nekaj dneh, sem ostala pri tem, da spi brez pleničke. V teh nekaj dneh je eno noč lulal 3krat res izdatno, sicer pa se polula okoli 1h zjutraj, ga preoblečem in spi suh do jutra. Zakaj si ne bi tudi ti olajšala EC na svoj način. ni ti treba vztrajat na popolni EC, ker je to res težko- ne živimo v Indiji, kjer pleničk sploh ne poznajo. Varstvo pri enem letu zaustavi vajin način, o tem sem pisala. Razen, če misliš otroka dat varuški in jo seznaniš s svojim načinom. Delaj po svojem občutku, zaupaj si, sploh če sta oba z možem za EC. Upam, da se ti javi še kaka druga RRjevka, ki ve več o tako majhnih otrocih. Jaz ti lahko rečem le- z vsakim norim letanjem na WC svojemu dojenčku delaš dobro. Res, tako ali tako vsakega starša čaka odvajanje od pleničk-nam je bistveno lažje, verjemi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|