to pa je sedaj hud problem (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Moyca_ -> to pa je sedaj hud problem (4.5.2005 21:48:44)

vsaj za mene:)-
Cel dan se že sekiram pa razmišljam kaj naj. Danes je rekla vzgojiteljica možu da se mora (in to hitro) odločit, ali Gabriel ostane v jaslih ali gre v vrtec s prijateljčki. Torej ohrani se skupina (razen 2 mlajša mislim), le selijo se v drug del- verjetno ne z vgojiteljico. Naš mali je bil spetembra najmlajši ko je prišel (on je 7.9. dopolnil 1 leto), tako da bo sedaj 2 leti. Torej do 3. let bi naj bili v jaslih- kaj mu bo sedaj manjkalo to leto (mislim glede na to da bi moral še kaj počet, pa bo prehitro med velikimi). On je bil v skupini najmlajši (razen sredi leta je prišel še en ali dva mala-ne vem točno), ostali so že dopolnili dve leti (tako da so skoraj za leto starejši).
V skupini se razume super, se je lepo vklopil med njih in je eden izmed njih. Sedaj pa ne vem kaj naj, naj gre k mljašim. Pa bi morda dobil sestrico v skupino (kar si seveda jaz želim).
Kaj naj??
Naj bo s sestrico ali pa brez z mlajšimi ali naj gre s svojimi prijatelčki naprej (septembra bo torej dopolnil 2 leti)????

nuka -> to pa je sedaj hud problem (4.5.2005 22:04:41)

Odvisno od otroka. Če je 'zrel' glede na svojo starost naj gre v skupino s starejšimi. Poleg tega pa je s temi otroki že navezal stike - pridobil prijatelje.

Enak problem je imel moj brat. Nečakinja je rojena 4.9. in je vedno padla v skupino z mlajšimi. V vrtcu so dajali vse, ki so bili rojeni po 31.8. v mlajšo skupino in je bilo potrebno veliko krega, da jo je spravil v starejšo skupino.

Mislim, da bi v skupini z mlajšimi nazadoval.

piščanc -> to pa je sedaj hud problem (4.5.2005 22:06:46)

sicer ne vem točno, ampak v jaslih se otročki bolj igrajo sami zase, ker so še tko majhni, v starejših skupinah pa že rišejo, pojejo...

glede na naše izkušnje pri Tjaši je bolje, da gre s skupino v starejši del. ko so pri nas delili skupine, je vzgojiteljica ostala pri mlajši skupini, pomočnica pa je šla z njimi, tako da je bilo tudi to OK

Najbolje pa je, da opazuješ malega kako se odziva, kako rad napreduje, riše,...

nuka -> to pa je sedaj hud problem (4.5.2005 22:07:48)

Še tole.

Nika je rojena 8.9. in vem, da bodo v vrtcu enaki problemi kot jih je imela nečakinja. Vendar se bom trudla da bo prišla v starejšo skupino.

tjaga -> to pa je sedaj hud problem (4.5.2005 22:09:37)

Pri nas se je pojavil problem letos, se pravi zadnje tedne. Kar konkreten. Naš ta velik se v vrtcu dolgočasi. Razlog: okrog sebe ima same mlajše (razen treh deklic), ker so skupina z velikim starostnim razponom. Je edini od fantov, ki letos zaključuje z vrtcem in gre jeseni v šolo. Do pred kratkim je še šlo, zadnje čase pa trmari in noče hoditi v vrtec, češ da mu je dolgčas :zmeden::zmeden: .
So pa mlajši kar precej potegnili od teh starejših mandeljcev, tako da se mi zdi, da zgrešiti po moje ne moreš, če ga daš k starejšim.

Moyca_ -> to pa je sedaj hud problem (4.5.2005 22:48:45)

kaj pa sestrica:((:((:((

Anonimen -> to pa je sedaj hud problem (4.5.2005 23:08:49)

Moyca, boljše, da sta vsak v svoji skupini in d ais najdeta prijatelje. Če ne bosta skoz skup tičala:zmeden:

Anonimen -> to pa je sedaj hud problem (5.5.2005 9:10:27)

Naj ostane s svojimi prijateljčki in gre naprej z njimi. Sestrica bo že poiskala svoje prijateljice, sicer pa si bosta tako oddahnila eden od drugega ;)

Sicer pa se še malo posvetujte z vzgojiteljico. Vprašaj, jo, kaj bi ona storila na vašem mestu.

Pri nas je bila lani podobna dilema, ali "preskoči" eno skupino ali ostane s svojimi. No, mi smo se odločili, da ostane s svojimi prijatelji, je pa res, da sva z vzgojiteljico pretehtali vse pluse in minuse.

Stran: [1]