vneta ucka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

lunica12 -> vneta ucka (16.3.2009 19:22:09)

Kako lahko pomagam pri vneti ucki?Pri dvomesecnem dojencku...Ves cas se ji solzi in tu pa tam ima tudi gnojno...Kaksen nasvet?

veveričica -> RE: vneta ucka (16.3.2009 19:24:10)

PRIPRAVI JI OBKLADKE IZ KAMILIČNEGA ČAJAto  je moji zelo pomagalo

benika -> RE: vneta ucka (16.3.2009 19:27:20)

PRIPRAVI JI OBKLADKE IZ KAMILIČNEGA ČAJA

Nikoli se dojenčku oči ne izpira s kamilicami! Izpiraj s fiziološko raztopino. Po tvojem opisu mala nima vnetih učk ampak ima zamašene solzevode. Masiraj jih od notranje strani učk proti nosu.

veveričica -> RE: vneta ucka (16.3.2009 19:30:58)

benika zakaj pa ne.kje si pa to slišala.meni  je namreč pediatrinja to svetovala.in moji pupi je pomagalo.no prosim samo za razlog zakaj ne kamilce.hvala

benika -> RE: vneta ucka (16.3.2009 19:36:06)

Tako je nam svetovala P in prav tako so nam isto svetovali na kliničnem. S kamilicami učke še bolj lahko zapacaš.

lindy -> RE: vneta ucka (16.3.2009 19:36:57)

Če dojiš ji kani malo svojega mleka noter, pomaga full!

Hope2 -> RE: vneta ucka (16.3.2009 19:46:46)

IZVIRNO SPOROČILO: lindy

Točno to, to je najboljše zdravilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Lahko kar spiraš (več kapljic naenkrat, da kar steče vse ven) učko s svojim mlekom večkrat na dan in s čistim kosom vate brišeš nesnago ki teče pol ven. Uporabiš lahko tudi fiziološko. Kamilic pa ne! Kamilice niso več kajr so bile, je že vsa svinjarija not, prah, tudi kamilice niso tiste ta prave, ampak na silo gojene, zato lahko s kamilicami pride do še večjega infekta.

kajajaka -> RE: vneta ucka (16.3.2009 19:50:27)

IZVIRNO SPOROČILO: veveričica

PRIPRAVI JI OBKLADKE IZ KAMILIČNEGA ČAJAto  je moji zelo pomagalo

meni so tudi to svetovali, pa ni in ni bilo boljše... potem sem pa "zaropotala" in dobila antibiotično mazilo Tobrex. Po 3 dneh je bilo dobro in se ni nikoli ponovilo!

vcugmas2 -> RE: vneta ucka (16.3.2009 20:21:15)

Kamilice se strogo odsvetujejo, ker izušijo učke. Nam je danes P predpisala TobraDex kapljice, tako da bomo videli ali bodo pomagale ali ne.

Skye -> RE: vneta ucka (16.3.2009 20:25:29)

IZVIRNO SPOROČILO: lunica12

Kako lahko pomagam pri vneti ucki?Pri dvomesecnem dojencku...Ves cas se ji solzi in tu pa tam ima tudi gnojno...Kaksen nasvet?

točno to je imela naša Lia. Trajno pomagalo ni nažalost nič (pa sem probala marsikaj), ker je šlo za zamašene oz. preozke solzevode. Stanje se je samo po sebi poravilo pri 7 mesecih in od takrat dalje je mir. Mi je pa  P. povedala, da se to stanje ponavadi popravi do 1. leta.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.3.2009 21:23:33)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

*AnaL* -> RE: vneta ucka (16.3.2009 21:35:48)

Živjo!
Tud meni je naša P svetovala kar moje mleko za izpiranje. Sem stvar ponovila ene trikrat do štirikrat na dan in čez 2-3dni je bil uček spet OK.

L.p
Ana

abi -> RE: vneta ucka (17.3.2009 2:32:18)

Točno tako, mleko ali fiziološka kamilic pa ne.

Dali* -> RE: vneta ucka (21.3.2009 19:50:39)

Mleko in nič drugega. Tudi fiziološka se odsvetuje, ker je ipak slana. Za odrasle ja, za dojenčke pa ne. Mojemu je mlekec pomagal. Kapljico v vsako učko med dojenjem.

tasa.m -> RE: vneta ucka (21.3.2009 19:58:36)

Mi smo jo zdravili z mojim mlekom in čistili z fizološko, ker pa ni bilo učinka smo šli k P po recept za kapljice in pozdravili v parih dneh.

benika -> RE: vneta ucka (21.3.2009 20:07:36)

Mojemu je mlekec pomagal. Kapljico v vsako učko med dojenjem.

Fiziološka se lahko daje tudi novorojenčku. Saj mu ne spiraš učka, ampak mu zaprt uček obrišeš z vatko, potem pa še s suho gazico popivnaš fiziološko. Mleka pa žal nimamo vse, da bi ga le s tem zdravile[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

trex -> RE: vneta ucka (22.3.2009 9:02:54)

IZVIRNO SPOROČILO: lindy

se pridružujem, res zelo pomaga!

Stran: [1]