porodniška in dodatno delo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

mamicaTaja -> porodniška in dodatno delo (16.3.2009 13:53:22)

Konec maja se mi izteče porodniška, po končani porodniški pa sem brez službe. Pošiljala sem prošnje in sedaj sem vabilo na razgovor. Zanima pa me, ali lahko delam preko kake pogodbe in tako še vedno obdržim porodniško ali je edina možnost da porodniško predčasno prekinem in grem delat. Bi pa delala samo polovični čas. Hvala za vaše odgovore.

ronja -> RE: porodniška in dodatno delo (16.3.2009 14:39:30)

Če ne drugega, lahko ta čas gre na porodniško tvoj mož.

mamicaTaja -> RE: porodniška in dodatno delo (16.3.2009 15:14:53)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Če ne drugega, lahko ta čas gre na porodniško tvoj mož.

Ne verjamem, da bi možu delodajalec odobril porodniško, ker je samo on zaposlen. Že za bolniško in dopust dobit so problemi, kaj šele za 2 meseca porodnške. Hvala vseeno.

sazi -> RE: porodniška in dodatno delo (16.3.2009 19:51:38)

mislim, da sta lahko z možem vsak po 4 ure na porodniški. Tako ti oodelaš tvoje 4 ure, on pa se dogovori z delodajalcem kakor vam vsem skupaj najbolj ustreza.

ronja -> RE: porodniška in dodatno delo (16.3.2009 22:54:17)

Ne verjamem, da bi možu delodajalec odobril porodniško, ker je samo on zaposlen. Že za bolniško in dopust dobit so problemi, kaj šele za 2 meseca porodnške. Hvala vseeno.

To ni delodajalčeva dobra volja, to je po zakonu dolžan naredit! POznam jih par, ki so tako naredili. Je pa res, da se v kaki riski službi rajši ne bi šel kregat, če ima samo en delo. Ampak v principu bi mu morali dat porodniško (no, plača jo itak država).

*bubi* -> RE: porodniška in dodatno delo (19.3.2009 18:43:40)

Je možno delat po podjemni pogodbi, ampak ne sme vsebovat elementov delovnega razmerja.

Če prav razumem, si ti zdaj brez pogodbe o zaposlitvi? Potem podjemne pogodbe ne pridejo v poštev.

Če boš delala polovičko, lahko drugo polovičko koristiš porodniško. Preveri na CSD, če se ti lahko na ta račun preostali čas duplira (npr. namesto 2 meseca polne dobivaš 4 mesece polovičko).

Lahko pa porodniško prekineš in greš delat, preostanek pa koristiš do nevemkaterega otrokovega leta. Glej zakon. Če recimo izgubiš službo ali ti poteče pogodba za določen čas, vzameš spet porodniško, da imaš dohodek.

Stran: [1]