Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Pred leti, ko sem bila prvič "logirana" tukaj gor, lahko rečem, da nisem nikoli opazila, da bi se članice tako "spravljale" ena na drugo. Zdaj, odkar sem pa na novo prišla, je pa tega....cele romane - Kernesa, AnjaPH,... Sej verjetno nisem edina, ki se sprašujem, kje je strpnost in kaj ali zakaj imate določene v "zobeh". Nočem provocirat ali olja na ogenj prilivati, ampak resnično me zanima - zakaj? Kaj vas tako hudičevo "zmoti"? Ali se pač, enostavno, ne marate? Na zacetku vsake zveze so vsi polni razumevanja, strpnosti in pripravljeni na vse mogoce "figure" pri vzdrzevanju sproscenega, lepega, vljudnega (zaljubljenega) odnosa. Potem bliznja "poroka" blazi vse izpade, saj so vsi zivcni pred poroko in zatrjujejo, da ne glede na vse, si zivljenja ne morejo zamisliti vec eni brez drugih. Ko se torta poje, poroka je mimo, vsakodnevica prinese svoje in pocasi se zgublja motivacija za lepo formo, ugajanje itn... pomankljivosti pridejo na dan. In ce se ni dovolj casa preteklo, da mi imeli hrabrost soocati se z zadevami, ki nam niso po godu, ne rece se - meni se ne zdi v redu da vsak vecer hodis ven, temvec se vedno najde kaksna soseda (podvojena osebnost), ki je menda rekla, da je zelo cudno, da hodi vsak dan ven...... Potem se to obdobje mine in prides do trenutka, ko dejansko poves kaj ti lezi na dusi, brez posebnih olepsevanj in okrasevanj. Postanes spet tisto kar si. Pravzaprav takrat se resnicen zakon zacne in dosodi - kdo bo ostal porocen in kdo se bo locil.