anci banci -> RE: zanima me kaki so postopki (17.3.2009 11:14:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kelsi37 To zanima tudi mene. Kolikor razberem iz foruma so punce mlajše za prvega otroka ali pa starejše ampak te že imajo vsaj enega. Meni pa je 37 let in nimam še nobenega. Ko sva se s partnerjem odločila (skupaj sva sedaj 2 leti), da pa bi poskusila so se začele pri meni težave kar vrstit in to je trajalo kar več kot eno leto. Tako da sva načeloma šele sedaj nekje približno tam da sploh lahko poskusiva. Me pa zanima, ali zaradi kakšnih bolezni ali večjih zdravstvenih težav (endometrioza, ciste, krajši mater. vrat in vnetja; to vse namreč imam jaz) prej predpišejo umetno oploditev? Pretirano veliko časa pa se mi le zdi, da nimam več. sploh ne čakaj takoj v akcijo naj ti ginkologinja napiše naptnico za neplodnostno in tvojemu partnerju pa bo napisal osebni zdravnik napotnico za spermiogram in ne čakajta predologo zaradi tvoji let. V postopek umetne oploditve te dajo če imaš težave (kot so endometrioza, policistični jajčniki... itd se ni ne da naštevat) ali pa če ima partner slabo kvaliteto spermijev. Dajo tudi pare ki imajo nepojasnjeno neplodnost (se pravi da so zdravstveno OK)... Priporočala bi ti dr. Reša (sem bila pri njemu) ker je od sedaj šlo zdelo hitro...
|
|
|
|