Adaptacija kopalnice (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Misek -> Adaptacija kopalnice (16.3.2009 8:20:51)

Mi zna mogoče kdo povedati ali je za adaptacijo kopalnice v bloku potrebno kaksno dovoljenje? Včasih je to bila priglasitev del na obcini, vendar so to ukinili - kako je s tem sedaj?




Lunca1 -> RE: Adaptacija kopalnice (16.3.2009 8:24:50)

po moje ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Adaptacija kopalnice (16.3.2009 8:25:20)

Potrebuješ soglasje etažnih lastnikov - t.p. da bo potrebno zbrati podpise, zadevo bi bilo potrebno preveriti v pogodbi o medsebojnih razmerjih, ki je na vpogled pri upravljalcu ali nadzornem odboru.




rija -> RE: Adaptacija kopalnice (16.3.2009 8:50:42)

soglasje o čem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

saj ne posega v konstrukcijske elemente zgradbe, niti ne spreminja zunanjega videza stavbe, niti ne renovira česa v skupnih prostorih, niti si jih ne prilašča, niti jih spreminja. torej če bo dala ploščice v kuhinji dol, pa novo kuhinjo not, pa nove cevi, se morajo s tem strinjati etažni lastniki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ja.....demokracija, ni kaj....

kolikor jaz vem, sta renovirala kolega, nista rabila nič. sta pa iz vljudnosti dala na oglasno desko, da bosta v tem in tem času bolj ropotala in se opravičila.




Anonimen -> RE: Adaptacija kopalnice (16.3.2009 9:10:48)

Popravek. Spodaj kopiran 15. člen Stanovanjskega zakona...
15. člen
(izvedbena dela v posameznem delu)

(1) Etažni lastnik sme brez soglasja ostalih etažnih lastnikov opraviti vzdrževalna dela, spremembe in izboljšave (v nadaljnjem besedilu: izvedbena dela) v svojem posameznem delu, če to ne pomeni poslabšanja za kakšen drug posamezni del ali skupne dele večstanovanjske stavbe in ne spreminja zunanjega videza večstanovanjske stavbe.

(2) Kadar izvedbena dela v posameznem delu pomenijo tudi poseg v skupne dele, etažni lastnik ne sme pričeti z izvajanjem del brez soglasja etažnih lastnikov, ki imajo več kot polovico solastniških deležev na teh skupnih delih; dela morajo biti opravljena v skladu s predpisi o graditvi objektov, med izvajanjem del pa mora etažni lastnik omogočiti strokovni nadzor.

(3) Upravnik ali katerikoli etažni lastnik lahko zahteva, da se preneha z izvajanjem del ali da se odstranijo spremembe, ki so nastale v nasprotju z določbami prejšnjih odstavkov.




rija -> RE: Adaptacija kopalnice (16.3.2009 9:34:28)

no, jaz si ta zakon razlagam kot sem zapisala gori. saj kopalnica ni skupna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Lunca1 -> RE: Adaptacija kopalnice (16.3.2009 10:28:48)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

kolikor jaz vem, sta renovirala kolega, nista rabila nič. sta pa iz vljudnosti dala na oglasno desko, da bosta v tem in tem času bolj ropotala in se opravičila.


no tole sem hotela tudi jaz predlagat




jajula -> RE: Adaptacija kopalnice (16.3.2009 12:42:28)

mi nismo nič prijavljal. sem šla prej do sosede, ki vodi hišni svet in je rekla naj samo napišem na oglasno desko da bomo adaptiral in kdaj bo treba zapret dotok vode celemu bloku in naj se predtem zmenim z hišnikom.




Misek -> RE: Adaptacija kopalnice (16.3.2009 14:36:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

IZVIRNO SPOROČILO: rija

kolikor jaz vem, sta renovirala kolega, nista rabila nič. sta pa iz vljudnosti dala na oglasno desko, da bosta v tem in tem času bolj ropotala in se opravičila.


no tole sem hotela tudi jaz predlagat


Hvala za odgovore.
Sama sem tudi sla malo bolj preverjat zadeve na upravni enoti in dobila odgovor, da ne potrebujemo nicesar.

V vsakem primeru bomo sosede obvestili o nameravani adaptaciji, da lahko pravocasno splanirajo dan zunaj doma - saj se je lepo vseme zacelo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




TRIŠ -> RE: Adaptacija kopalnice (16.3.2009 17:21:52)

Brez problema[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Belika -> RE: Adaptacija kopalnice (16.3.2009 22:00:14)

Mi smo dali samo na oglasno desko obvestilo, da bomo adaptirali in da se opravičujemo za hrup....

Problemov ni blo nobenih (če odštejemo dva soseda, ki jim je šel datum začetka del v nos[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], eden je imel ravno nočno takrat, drugi pa ne vem kaj že), no glede na to da sva čakala točno 1 leto da sva prišla na vrsto, mi je bila prošnja malo hecna...Meni se zdi samoumevno da se v bloku renovira in tudi meni ni všeč ko kje vrtajo (najraje ko kaj takega počnem ali pa ko me boli glava)... ampak nimaš kaj.... treba je...




Stran: [1]