lupinica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

minca_n -> lupinica (15.3.2009 19:24:28)

pozdravljene,

mene pa zanima, če ste mele lupinice ves čas obrnjene tako, da se je otrok vozil v nasprotni smeri vožnje, ali ste jih obrnile ko so glavico držali sami?
moji dve bosta kmalu stari 7 mesecev, ampak ker imata komaj 6 kg, bosta v tej lupinici vsaj do 1.leta in se mi zdi malo noro da bi se morali tako dolgo voziti vzratno, ker se že zdaj jezita.

kaj mislite oziroma kakšne so vaše izkušnje?

hvala

Nastya -> RE: lupinica (15.3.2009 19:32:35)

Jaz sem imela svojega sina do 8 meseca (sedaj je osem in pol in je v avtosedežu od 9-18 kg) v lupinici in sicer, ko sem se vozila sama, je bil obrnjen kontra, ko pa smo bili vsi skupaj je bil pa od 7 meseca dalje obrnjen v smeri vožnje. Tako da bi ti jaz svetovala, da ju imamš še kakšen meseca ali dva obrnjena kontra smeri vožnje, že glede na to da sta na nek način še lahki (6 kg) in nista z glavico še tako stabilni..

Probaj ima dati na zadnje vzglavnike kakšne igrače, ki bingljajo..ali kaj podobnega, da te pa potolažim, moj sin je prava mora za vozit, cca 20 min vožnje še nekako zdrži, potem pa začne nergati, iz tega pride v jok itd..tako da je čisto vseeno kako je obrnjen, njemu ni nič všeč..pa sem mislila, ko bo šel iz lupinice, pa bo bolje videl ven, bo pa bolje..ha ha ha malo morgen..

jonna -> RE: lupinica (15.3.2009 19:33:23)

ker se že zdaj jezita.

A misliš, da se res jezita zato, ker se vozita vzvratno. Kaj pa dojenček ve, kako se vozimo v avtu.

NEVA-1 -> RE: lupinica (15.3.2009 20:03:19)

Sploh nism vedla, da lahko lupinco okrog obrneš, naša ne vem če je bla taka, vsaj jaz nism zasledila, pa smo dva otroka v njej vozili, do nekje 8-9.mesecev, ko sta že imela 9 kg

Naja31 -> RE: lupinica (15.3.2009 20:32:14)

Vozila ju boš tako kot je najbolj varno in ne tako, da se ne jezita, a ne?

Lupinice pa ne moreš obračati, razen če nimaš lupinice ampak avtosedež 0-15 kg.

zmajaz -> RE: lupinica (15.3.2009 20:32:25)

Mi smo jo imeli v lupinice nikje do 10. meseca in vedno v nasprotni smeri vožnje.

Anonimen -> RE: lupinica (15.3.2009 20:48:13)

Sej point lupinice je varnost otroka, ker dojenček še ne drži samostojno glave.Predstavljaj si naglo zaviranje, lupinica pravilno nameščena. V trenutku, ko zabremzaš, otroka potisne še bolj v jajčni predel.Najbolj varen položaj za otroka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Zdej si pa prestavljaj naglo zaviranje, ko je otrok obrnjen v smeri vožnje. Auč, glava kar leti ven.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image]

Predvsem se je fajn pozanimat čemu služi lupinica in da vam nekdo predvaja posnetek testov, ki jih izvajajo pri avtosedežih. In v materinski šoli so tudi predavanja o varni vožnji v lupinici.
Vsi avtosedeži, ki so od 0+ pa do več kot 13 kg oz ¸1 leta starosti, pa se na začetku isto namontirajo v nasprotno stran vožnje. Ko otrok sedi samostojno, se ga obrne v smer vožnje. Pa še to ni nujno, ker veliko otrok ne dosega težo po predpisih.

Men na kraj pameti ne pride, da obrnem otroka preden ne sedi samostojno ali je prelahek.

lukec -> RE: lupinica (15.3.2009 22:11:54)

Jaz si pa sploh ne predstavljam, kako lupinico pravilno pripneš, če jo obrneš v drugo smer.

Stran: [1]