amanuz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lenck No, jaz pa živim prav fajn! In ko poslušam kolegice, ugotavljam, da živim bolje od marsikatere. Pa nimam službe in dohodkov, fant ima plačo, ki ni najbolj velika, pričakujeva bebo... A nič nam ne manjka. Rada se imava. Še odločila sva se, da se bova poročila. So njegovi sodelavci vprašali, kako, ker poroka toliko stane. Najina pač ne bo. Nekateri sprašujejo, kako si upava imeti bebo z eno ne ravno briljantno plačo. Si upava. Ne manjka mi oblačil, zato, ker si ne kupujem dragih, in ker ne kupujem veliko. In ker ne grem na kavico, ampak si za tistih 5 € pač kupim eno majčko na mesec, pa imam vedno kako svežo malenkost. Privoščiva si dopust. Vsak mesec po malem ugotavljava, kje lahko kaj prihraniva, in potem si najdeva nekaj, kar je poceni, ampak prijetno. Kako nama uspe? Hja, očitno delava čudeže z denarjem In najvažnejše: imava se lepše in sva bolj zadovoljna od parov, ki imajo skupaj tudi po 2x, 3x več dohodkov, pa ne toliko več izdatkov (priznati je treba, da sva na boljšem, kar se tiče najemnine, ampak tistih 300 € mesečno - ostale stroške imava tudi midva - navadno prek in prek pokrijejo razlike v dohodkih). Kje je razlika med nami? Morda v odnosu do denarja, morda v odnosu do varčnosti, morda v prioritetah, morda pa tudi v pogledu na življenje. Se spomnima takih situacij še iz časov študija. Imela sem štipendijo in z njo pokrivala vse stroške, pa še vedno sem si kaj privoščila - krajše potovanje, "izi" dopust poleti... Kolegice so imele štipendijo, preko ŠS zaslužile še dvakrat toliko, nekaterim so stroške plačevali starši... in niso nikoli imele denarja. Ne vem, zakaj. Morda zaradi vsakodnevnih kofetkanj. Morda zaradi oblačil, ki jih je treba kupovati v določenih trgovinah. Morda... bogve, zakaj. In nisem se imela navade pritoževati, lepo mi je bilo. Nič mi ni manjkalo. Njim je. Hm. Jaz sem srečna s tem, kar imam. Čeprav se taužnt evrčkov na mesec itak ne bi branila, samo vprašanje, če bi s toliko več denarja znala enako živeti Tole je pa super napisano! Tako je treba, pri nas je podobno, pa vseeno mislim, da smo srečni.