Zopet gosta hrana (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Bib -> Zopet gosta hrana (4.5.2005 14:49:18)

Danes bom svoji pikici dala prvič za probat gosto hrano.

Svetujte mi, ali dam korenček ali bučko, glede na to da je malo zaprta po Aptamilu, bi bilo bolj bučke a ne? :zmeden:

A ja, pe še koliko gosto, ali dam za prvič raje čisto tekoče, ali je lahko že malo bolj redka kašica?

Hvala vam!:bravo:

total -> Zopet gosta hrana (4.5.2005 17:21:01)

Ja,probaj prvo eno pa pol drugo,pa boš videla če bo zaprta,lahko ji normalno zmiksaš ne pregosto,veliko uspeha pri gosti hrani:bravo:

Nedelja -> Zopet gosta hrana (4.5.2005 22:30:58)

Jaz sem dala naši prvič banano, ker sem nekje "pobrala", da banana uravnava prebavo: če si zaprt odpira, če si odprt pa zapira... in je prvič zmazala 1/4 banane. Zjutri je pa bil fajn lep kakec. Pol sem ji dala v roko režlj jabolke, da ga je cuzala... Uh sem se ji smejala zraven, ker je bila tako hecna...
No šele zatem sem ji dala Frutek... je celga pojedla, bil korenček-marelica, ja.
No, do danes sva pogruntali, da breskov in marelični nista dobra, da je najbolj dober jabolka-hruška, in da je najbolje nabaviti plastične žličke, eno za v roki držat in eno za futrat...

Pa srečno!

Annny -> Zopet gosta hrana (4.5.2005 23:36:03)

Jaz ti svetujem kuhano pretlačeno jabolko.
Lp

HuAnita -> Zopet gosta hrana (5.5.2005 8:33:46)

Isto kot Annny.

špelica -> Zopet gosta hrana (5.5.2005 10:01:19)

zraven kuhane jabolke lahko kasneje skuhaš tudi hruško, je pol bolj sladko in imajo raje, vsaj moj!
Pa dober tek!

Anonimen -> Zopet gosta hrana (5.5.2005 12:08:30)

Če je zaprta, še ne dajaj korenčka. Začni res z jabolkom. Jaz sem sicer dajala kar surovega, lahko pa ga skuhaš-če je imela mala težave s kolikami, je bolje da ga skuhaš.
Lahko začneš z bučkami, vendar jih prej olupi (mimogrede-olupi zato, ker so bučke zelo škropljene in prešpricane z vsem vragom) in skuhaj. Samo ponavadi imajo otroci na začetku raje sadje, ker je sladko.
Kasneje res dodaj hruško-sprva malo, ker veliko otrok po hruškah malo napenja in je dobro da se postopno navadi nanjo. Drugače pa hruške fino mehčajo kakija:)-:bravo::)-

Stran: [1]