kratkotrejna , slabotne menstruacije? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

enaena -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 13:56:05)

Ojla punce !

Moje vprašanje je sledeče. Sama imam namreč neredne menstruacije, vendar vseeno tam nekje največ na 40 dni. Skrbi pa me, ker so zelo kratkotrajne (največ 3-4 dni) in sploh zelo slabotne ... ali to lahko pomeni, da predhodno ni ovulacij?

pozdravček, enaena

TANTRA -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 14:11:57)

Ojla, danes mi je rekla ginekologinja, da v primeru slabotnih menstruacij (pa bolj boleče prsi in bolečine...) ni pravih ovulacij oz. gre za slepo jajčece. Ni pa nujno, vsaka ženska ima svoj hormonski cikel.

girly -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 14:21:55)

po mojem moč in dolžina M ni povezana z O. prav tako imaš lahko O, čeprav so tvoje M šibke (kratke pa niso, je kar v poprečju 3-4 dni)

če te zanima , če O imaš, si lahko pomaša z merjenjem BT in ovulacijskimi testi

srečno :muca:

baguSka -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 14:30:24)

A pa je BT zanesljiv pokazatelj O??

lumpy -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 14:35:07)

Glede menstruacije mislim da ni merilo v dneh ali je o ali ne. Sploh pa če imaš vedno tako malo dni menses je to čisto normalno, je pač tvoja menstruacija bolj kratka to ni nič hudega.Nekatere imajo pa več dni. Takšna je pač narava. Ene tako in druge tako.

Lep pozdrav:sloncek:

emaa -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 14:35:11)

ne BT ni pokazatelj O, močnost menstruacije pa ne pove nič, sama sem imela včasih, zdaj že nekaj let nazaj močne, dolge menstruacije, zdaj traja ppo dva dni in je bolj šibka. Vem pa, da O nimam, kakšna bo pa M po laparo in histero bomo pa še videli

lumpy -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 14:37:42)

EMAMAIR,
kako to misliš da BT ni pokazatelj ovulacije. Seveda je! Zakaj Misliš da ni oziroma kako si to razlagaš?
:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

tinkamiška -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 14:40:39)

Meni je BT skakala ravno kot se ji je zahotelo, ko pa me je G začela spremljati z UZ so se mi O lepo kazale. Drugače sem jih pa tudi lepo čutla, O mislim;)

Zato si nisem več merla BT, samo en mesec je bila krivulja lepa:zmeden:

Tinka

emaa -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 14:41:11)

meni se v ciklusu BT dvigne sicer imam nekaj vrhuncev, ki bi vsak zase lahko bil O, samo če jih nimam, jih nimam, jaz imam tudi vlječljivo sluz, pa še vedno nimam O in se zato zdravim v ambulanti. Sploh pa je Bt zelo nezanesljiva, saj drži le za 30% punc, se mi zdi. Jaz se pa rajši nisem poglabljala, dokler mi ni G rekla, da se moram, smo ko smo, pa je ravno tako za kratek čas ratal, čeprav so mi zdaj povedali, da bi zgubila tako ali drugače zaradi mojih jajcevodov, ampak poskušat je pa treba.

lumpy -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 14:47:11)

Ups,
se opravičujem sem narobe razumela. Govora je bila o BT kot nezanesljivemU pokazatelju O, jaz pa sem razumela da ni pokazatelj O.
Se čisto strinjam s tabo emamair. :zajcek:

emaa -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 14:50:07)

sem vedla, da se bomo zastople, zdaj bom mogla pa kuhat počas, pa mal rr počitka po kosilu se bo tud prileglo:)-

enaena -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 14:51:24)

kakšni pa lahko so razlogi, da čeprav so menstruacije - ovulacij ni?

emaa -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 14:53:50)

to pa ne bi vedla, ne glede na to ali pride do ovulacije, se v tem času, ko se folikel razvija sluznica v maternici debeli. KO pa bi se moglo kaj zgoditi (jajčece prikukati na plan), se pri meni ne. In telo misli, da je jajčece neoplojeno, in pač dobim nato M.

baguSka -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 15:02:43)

Svašta :zmeden:

baguSka -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 15:03:22)

Jst bom tud mogla it počas povprašat kaj se v mojih rodilih dogaja :zmeden::(

marrusa -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 15:09:12)

Jaz pa sem nesla zadnjič ginekologinji graf BT(treh mesecev),pa je rekla,da je moj graf BT za v knjigo.
Točno 12.dan se mi temp. dvigne in ostane 14.dni povišana,potem pa pride:hudicek:

marrusa -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 15:22:43)

Termometer imam na nočni omarci in si vedno predno se vstanem izmerim temperaturo.Merim pa si jo kar v ustah.Tudi na UZ mi vedno pokaže ovulacijo,ginekologinja pravi ,da imam zelo močno,ampak se vedno konec mesca prikaže:hudicek:

lumpy -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 15:26:08)

MARRUSA,
predvidevam da se trudiš postati srečka :nosecka:,
Če pri tebi izgleda vse ok, a sta že šla na pegled za njega ( spermiogram)?

marrusa -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 17:34:17)

Pri ginekologinji sem dobila istočasno napotnico zase hsg in za partnerja napotnico za spermiogram.
Jst sem naročena v ponedeljek,partnerja pa še nisem naročila.
Bom videla v ponedeljek,kaj bo pokazal hsg.
Mi je pa kar malo žal,da nisem pred mojimi preizkavami naročila partnerja za spermiogram.

lumpy -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 18:59:20)

Mi dva sva čakala za datum za spermiogram 2 meseca v MB. Upam da sta vida iz drugih krajev mogoče blizu Ljubljane, kjer je baje vrsta manjša. :rozica:

Kaj pa je hsg?:zmeden:

girly -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 20:01:26)

BT je pokazatelj za O pri 1/3 žensk, pri ostalih pa žal ne...

ja, res škoda, da nisi partnerju prej privoščila užitka pri spermiogramu :)-

marrusa -> kratkotrejna , slabotne menstruacije? (4.5.2005 20:38:00)

S HSG lahko odkrijejo morebitne napake v obliki rodil,zamašenost jajcevodov in obstoječe zarastline okrog rodil.

Stran: [1]