vila MaLiNa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lenck Ah, morda samo opomba: meni se sicer (pa ne v mojem primeru, ko jaz praktično ničesar ne delam, razen da zalijem rože) zdi, da ne gre za pomoč - kot da bi bilo vse delo apriori žensko, in partner samo pomaga. Normalno je takrat, ko bodisi oba pomagata drug drugemu pri gospodinjstvu, bodisi noben ne pomaga, ampak si delita. Dokler pa v družinah, kjer sta oba enako zaposlena, še vedno dojemamo moško delo kot "pomoč", nekaj ni v redu... S to opombo pa se v celoti strinjam Jaz dam prat perilo, on ga odnese v sušilni stroj, ga pobere ven, zloži stvari, kar je za zlikat pa zlikam jaz (tako kot najbrž vse ženske). Ko kuhava, on npr. olupi krompir, nareže, da peči, otrebi solato jo opere... tako, da meni skoraj nič ni treba Puca okna, posesa stanovanje, jaz ga pomijem, skupaj greva v trgovino... Tako, da tu gre res za delitev. Če se pa slučajno slabo počutim, bo postoril tudi vse drugo, samo za zlikat me bo počakalo Mislim, da se današnji moški zavedajo, da si moramo deliti delo. Samo me moramo to dopustiti in pri tem ne smemo biti perfekcionistke
|