Danes imam .... (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Neža81 -> Danes imam .... (4.5.2005 12:31:49)

..... pregled pri G. Upam da se je PAP II porihtal. Ker mi po osmih m še ni uspelo zanosit mi bo že naredila preiskave. Upam, da je vse v redu. Držite pestke!

Lp, Neža:angel:

pika74 -> Danes imam .... (4.5.2005 12:55:33)

:miska:

Lili2 -> Danes imam .... (4.5.2005 13:03:33)

Tudi jaz upam, da se ti je porihtalo. Pa čimprej na preiskave, nima smisla čakati in upati. Tako bosta vsaj vedela, na čem sta. Sigurno bo vse ok.
Jaz imam PAP III in čakam še rezultate, najbrž operacijo.:((
Drži se, LP

pika74 -> Danes imam .... (4.5.2005 13:06:08)

punce, nehite paniko zganjat.

PAPIII ima 50% žensk. Le nekatere morajo potem na operacijo.

Dejte bolj optimistično gledat na svet:). Če ne pa sončna očala gor dat 8).

Jaz sem imela PAPIII in potem se je izkazal, da je bil samo polip. Zdaj čez pol leta je bla kontrola in vse BP.

Glavo gor punce, pa na sonce :):):):):)

Pa še neki - PAPIII ni razlog za ne-nosečnost!

enaena -> Danes imam .... (4.5.2005 13:19:14)

oprostite, ker sem tako nevedna, ampak kaj so ja to PAP ?

Lili2 -> Danes imam .... (4.5.2005 13:39:05)

Pika imaš prav, tudi jaz sem optimistična in upam, da bo še vse u redu. Z možekom si namreč zelo želiva:)-
in komaj čakam da bo spet:sloncek:
No rezultate dobim 20-ga, potem bom pa videla, kako in kaj. Se pa strinjam, da ima danes to res ogromno punc, ali pa če že bereš ta forum, koliko težav imajo dekleta pri zanositvi. Grozno res.
Ampak, pozitivno je treba razmišljati in živeti.

Enaena pap III pomeni spremembe na materičnem vratu. Z dodatnimi preiskavami se ugotovi za kaj v bistvu gre, se pa odkrije pri brisu pri navadnem pregledu pri G. Maš pa ocenjen negativen PAP kar pomeni vse ok, pa vse mislim da do petke, kar pomeni se mi zdi, da je že rak. Tako, da ni se za hecat, je treba zdravit, da potem ni težav.

Lep pozdrav, Renata.

tinkamiška -> Danes imam .... (4.5.2005 14:15:02)

Neža, upam, da si fajn zrihtala, oziroma mogoče še rihtaš:miska::miska::miska:

Tinka

girly -> Danes imam .... (4.5.2005 14:19:39)

ne bo držalo, da ma 50% žensk PAP III. dejte no. 85% ima PAP I.

tuki sta pa linka za vse, ki vas vrednosti PAP podrobneje zanimajo :

http://med.over.net/onko/glasilo_okno/letnik17_st1_2003/po_svetu.htm

http://216.239.59.104/search?q=cache:PtMOOGA7mLgJ:www.onko-i.si/Slo/Zora/00za_izvajalce/smernice_brosura-priporocila_za_odkrivanje.pdf+pap+III&hl=sl&lr=lang_sl

Lili2 -> Danes imam .... (4.5.2005 14:51:10)

Joj ne me strašit, kle v službi mam ta link zablokiran, kaj pa piše, če lahko malo na kratko...
Mislim, da se s tem ni hecat, in da so to resne zadeve. Mene je strah, sam kaj morem. Upam na najboljše.

Lepo se mejte, R.

Gea1 -> Danes imam .... (4.5.2005 15:33:52)

Tudi jaz sem nazadnje imela PAPII, pa je menda to kar pogosto pri ženskah. Imela sem glivično vnetje in do tega lahko pride tudi zaradi tega. Tako da tudi jaz sedaj čakam na pregled po 6. mesecih in upam, da bo pol v redu. In baje to naj ne bi vplivalo na zanositev.
PAPIII pa je že stadij višje in je verjetno potrebna večja pazljivost.

Pozdravček! :kuza:

pety78 -> Danes imam .... (4.5.2005 15:58:24)

Odgovor dr. Pušenjaka na moje izvide...

Spostovani,

PAP II je tako kot sami domnevate, izvid in ne bolezen. To je ocena stanja odluščenih celic s površine materničnega vratu. PAP II pomeni, da imajo celice lastnosti mlajših in nekoliko manj "zrelih" celic, kakršne pa se lahko pojavljajo iz najrazličnejših, predvsem nenevarnih razlogov, kot so hormonske spremembe (nosečnost, porod), mehanske poškodbe (pogosti spolni odnosi) ali najrazličnejše infekcije (vnetja). Podobno pa seveda izgledajo tudi celice, ki se sčasoma lahko spremenijo v rakave, vendar v to smer (ni pa nujno da prav do raka) napreduje le 2 - 3% teh sprememb, 97% pa se bodisi same izboljšajo ali pa saj ostanejo takšne. Običajno PAP II kontroliramo na 6 mesecev in enoletno nadziranje ni standardno. Sami v bistvu nimate veliko vpliva na izvid razen, če se popolnoma odpoveste vsem spolnim dejavnostim, kar pa tudi ni smiselno. Navsezadnje PAP II ne predstavlja posebej velike nevarnosti, če boste redno hodili na preglede tudi v bodoče.

Neža, zate pa :rozica: in :miska:.

Stran: [1]