UZ po 30 tednu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Mami26 -> UZ po 30 tednu (13.3.2009 21:01:54)

Pozdravljene,

danes sem imela pregled in sem vprašala G, če bova po 30t opravila še kakšen UZ - trenutno sem 27t1d? Ta mi je rekal, da mi zav krije 2 ostalo je za plačat ( to sem vedela) ter da ni potrebe po tem UZ, če nimaš problemov. Kaj mislite ve, saj moraš vedet ali se je otrok obrnil ali ne, zaradi carskega. G mi je rekel, da ti UZ naredijo, ko prideš rodit in vidijo lego, sam se mi zdi pozno, tako da bom najbrž šla na UZ in plačala.
A je katera izmed vas spustila ta pregled oz vaša znanka?
Kaj menite o tem?

Lep vikend

Pika Zoja -> RE: UZ po 30 tednu (13.3.2009 21:04:53)

Ne, ne bom spustila tega UZja, raje spustim 3d UZ, če se že moram odločiti med tem, pač tam nekje 33t bi še rekla za UZ, potem te pa tako dajejo tedensko na CTG. 

pondelak -> RE: UZ po 30 tednu (13.3.2009 21:05:09)

jaz s tem nimam problemov ker sem mela na popolnoma vsakem pregledu uz,ampak če bi bla na tvojem mestu bi šla in pač plačala,čeprav mislim da lahko lego ugotovi tudi z otipom...

tia12 -> RE: UZ po 30 tednu (13.3.2009 21:06:42)

Jaz sem ga imela v 32. tednu. To je bil moj zadnji UZ.

Tudi če gres v 37. tednu na UZ in je otroček že obrnjen z glavico navzdol ni nujno, da bo tako tudi ostalo. Otroček se lahko še par ur pred porodom premisli in spet obrne. Tko da men je to prepričevanje kako je otrok obrnjen čist brezveze. Sej babica potipa trebuh in točno ve v kakšni legi je tvoje dete, če pa bo potrebno bojo pač nardil UZ.

LP,

glen -> RE: UZ po 30 tednu (13.3.2009 21:39:59)

Rodila sem mes. dni nazaj.
Imela sem 3 uz.
1. potrditev nosečnosti -8. ted.
2. morfologija                -20.ted.                 + NS katero sem plačala.
3.      -II-                        -30 ted

Po 30 ted, sem vprašala gin če bom imela še kak Uz ,pa je rekel glede na to, da je vse BP, da ne,ker zavarovalnice ne krije.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Razmišljala sem da bi kakega plačala pa ko sem to omela gin. je rekel da če želim da naj plačam ampak da je vse o.k. in da naj raje denar porabim za kej drugega.
Tako da ga pol nisem.

Ko sem šla rodit mi niso delali Uz ,ne zdaj, ne pri prvem porodu 4 leta nazaj

EMILY 3 -> RE: UZ po 30 tednu (13.3.2009 22:10:17)

JAZ PA SEM IH IMELA KAR NEKAJ.SE TRENUTNO NE SPOMNIM KOLKO,NE DA PA SE MI ITI GLEDAT MK.NO NEVEM MOGOČE PA ZATO KER SEM IMELA TEŽAVE,BLA V BOLNIŠNICI.PA NISEM NOBENEGA PLAČALA,NE PRI G,PA NE V BOLNIŠNICI.MOGOČE PA JE TUD ODVISNO OD G IN PORODNIŠNICE

dejzi -> RE: UZ po 30 tednu (13.3.2009 22:19:27)

IZVIRNO SPOROČILO: pondelak

jaz s tem nimam problemov ker sem mela na popolnoma vsakem pregledu uz,ampak če bi bla na tvojem mestu bi šla in pač plačala...

Enako. Plačala sem 2x.

Najaa -> RE: UZ po 30 tednu (14.3.2009 10:45:13)

G lahko s tipanjem ugotovi, ali se je otrok obrnil ali ne.

Onasiss -> RE: UZ po 30 tednu (14.3.2009 10:58:57)

Jaz sem imela podobno situacijo, je bila nosečnost ok,pa sem v 32 tednu vseeno naročila še na drug ultrazvok, ga plačala pa mi ni bilo žal. Sem zvedela približno velikost in težo dojenčka, pa pregledala je če je vse ok (plodovnica, posteljica, lega...), in sem tako imela še preostala dva meseca mirno, lepo in brezskrbno nosečnost. Aja pa še približno sem vedela, koliko bo težek naš dojenček....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Nalini -> RE: UZ po 30 tednu (14.3.2009 13:27:41)

uz pri meni:

1. v 8. tednu (prvi pregled)
2. morfologija v 24. tednu
3. v 34. tednu
in v 38. tednu mi je rekla, da naredi zadnjega -  če do takrat seveda ne bom rodila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

nobenega nisem plačala,.... tudi nosečnost ni bila ne vem kak problematična,.... kolikor vem naredi moja gin vsem nosečkam toliko uz ..... če je kaj narobe pa še več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Monni -> RE: UZ po 30 tednu (14.3.2009 15:28:22)

Meni tudi ginekologinja na vsakem pregledu naredi ultrazvok brezplačno, je pa res da na vsakem ne premeri natančno otroka, ampak samo pogleda če je vse ok, kako je s plodovnico, materničnim vratom in podobno. Nazadnje ko sem imela pregled pred tednom dni je sicer rekla, da tokrat ne bova delali UZ, ker sem ga imela teden prej v bolnici, ampak sem jo prosila, da mi ga naredi, ker še vedno nismo vedeli spola in ni nič komplicirala, še hvala bogu ker smo vsaj ugotovoli, da imamo zelo živahno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].

Mami26 -> RE: UZ po 30 tednu (14.3.2009 17:26:15)

Meni je G do sedaj opravil 2UZ - 1.za ugotavljanje nosečnosti nekje v 8t, 2. v 24t morfologija.
Ns sem plačala, včeraj v 27t pa sem bila na 3dUz.
Ni mi škoda denarja (plačala 80eur za 3dUZ), vendar so me včeraj G besede zmedle, da dodaten UZ ni potreben. V bistvu še imam čas za razmislek.
Hvala za vaša mnenja.

pokica_ -> RE: UZ po 30 tednu (14.3.2009 18:11:18)

Jaz sem imela pa:
- v 6. tednu - potrditev nosečnosti
- 8. tednu
- 12. teden - šla samoplačniško na nuhalno
- 14 . tednu, ker sem bila sprejeta na gin. oddelek v bolnišnico - (grozeč splav) nujen uz
- 22. tednu - morfologija
- 25. teden - 4D samoplačniško
- 28. tednu - spet uz zaradi sprejetja na gin. odd. - popadki
- čakam naslednjega, verjetno bo kdaj naslednjič

Sicer bi ti pa naj z strani ZZZS pripadali 3. uz-ji.

girly -> RE: UZ po 30 tednu (15.3.2009 17:14:49)

Ne, pokica, po novem pripadata samo 2, in sicer potrditev nosečnosti in morfologija. vse dodatno se plača. jaz sem imela srečo, ker mi je G na vsakem pregledu naredila kratek UZ, zadnjega sedaj v 33. tednu (kontrola rasti). jaz bi šla in plačala ta UZ, če mi ga G ne bi naredila, vsaj veš, da je vse ok in si miren...

lananai -> RE: UZ po 30 tednu (16.3.2009 8:06:02)

Ja, baje pripadata 2 UZ na nosečnost. Ampak jst imam srečo, imam fajn G, ki si vzame čas, tko da imam UZ skoraj na vsakem pregledu. Sicer na kratko (5-10 minut), ampak obe z G tako vsaj vidiva, da se dojenček normalno razvija (velikost, teža).

pepeka -> RE: UZ po 30 tednu (16.3.2009 8:07:26)

nočem vas strašit, a po moje je potrebno, da imaš opravljenih čimveč Uz, to pa zato, saj sta mi zaradi premalo Uz in sprotnih merjen v 14 dneh izgubili 2 kolegici svoja otročka - ena v 4 mesecu, druga na dan žena v 8.mesecu. To pa naj bi bilo zato, saj ti ne veš kaj se dogaja s tvojim otrokom v tebi - ali pravilno raste, ali je možnost ovite ppkovnice,... Dokler imate še kak euro prišparan je ptrebno dodatno plačat za kak UZ-vsaj jaz sem takega mnenja, sploh zdaj po teh dveh šokih. Sploh pa tudi jaz pričakujem dojenčico - sem namreč v 27 tednu in hočem do konca da mi pravijo še vsaj 3 Uz - me je res strah kako in kaj.
Se lahko situacija v enem dnevu spremeni, v bolnici si samo številka..
Če ne bomo sme poskrbele za nas in naše štručke, kdo bo????
Samo za info-sem bila na tem pokopališču zdaj zram kolegice, ko je pokopala svojo sončico- veste koliko otrok tako umre zaradi malomarnosti oz. flegmatičnosti mater? Sam idite pogledat koliko ploščic je na teh pokopališčih za mrtvorojene dojenčke.....
Sem se malo razpisala a sem mogla, saj se šele zdaj zavedam (pa čeprav sem do tega prišla šele po teh dveh smrtih) koliko je tega v naši preljubi Sloveniji, kljubnapredku medicine in kao usposobljenosti naših zdavnikov.

Stran: [1]