Lenck
|
teže, ki jih vidiš po raznih tabelah, precej točno povedo, koliko pridobljene teže gre na kaj - na bebo, na plodovnico, na kri, na dojke... in seštevek naj bi dal potem idealno povečanje teže. an problem teh tabel pa je, da predivdevajo, da bo ženska pridobila minimalno ali nič podkožnega maščevja, kar pa ni nujno slabo, saj je normalno, da gre nekaj tudi v rezerve za konec nosečnosti, porod in dojenje! osebno mislim tako - dokler se ne zredi toliko, da je ogroženo tvoje in otrokovo zdravje, kar pa je odvisno tudi od tvoje teže pred nosečnostjo (in je navadno preko meje, ki jo postavljajo zdravniki, žal je tako, da vsi paničarijo, če nimaš manekenske postave), kar pa boš začutila tudi sama, če imaš kolikortoliko realen pogled nase, se ne bi obremenjevala s kilami in pripombami. pa pišem to tudi za vzpodbudo sebi, ker sem se, o joj prejoj, v štirih mesecih zredila že vsaj 4 kile, groza, a ne... bljak, meni se ne zdi groza, ker se sploh ne vidi po telesu, da bi se kaj grozno zredila, vem pa, da bom kar stisnila zobe, ko me bo sestra tehtala