Lunca1 -> beluši s testeninami (4.5.2005 11:46:51)
|
Najprej pripraviš omako. Beluše kuhaš v slani vodi 3-5 minut, nato jih odstaviš. Jaz uporabim pa že kar tiste kuhane iz kozarčka in jih narežem na ene 2 cm. V drugi posodi na maslu ali margerini (ca. 50g) med mešanjem zarumeniš 3 žlice moke. Počasi priliješ piščančjo juho (1 skodelica - jaz dam vodo + jušno kocko) in 1 skodelico smetane (jaz dam mleko) ter mešaš, da dobiš gladko belo omako. Dodaš muškatov orešček, sol in poper po okusu, jaz pa dam še provansalska zelišča. V omako streseš narezane kuhane beluše in kuhaš še nekaj časa, da se zmehčajo. S to omako preliješ testenine in ponudiš z naribanim parmezanom in peteršiljem. Pa dober tek.
|
|
|
|