|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška
13.3.2009 9:58:14   
a982
Zdravo punce,

zanima me samo ali se porodniška ( zadnjih 12 mesecev) računa tudi če si na bolniški ali se upošteva zadbjih 12 mesecev rednega dela. Se pravi rok na porodniško grem 15.8., prej sem pa 1 mesec na bolniški ali ta mesec še spada zraven?? Hvala za odgovor. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška
13.3.2009 10:04:27   
elevitka
Porodniška se računa na osnovi povprečja 12 prejetih bruto plač do nastopa porodniške (torej če si pred določenim porodniškim dopustom  1 mesec v bolniški, in si pač odvisno od plačilnega dne do 15.8. prejela  plačo, se ti šteje zraven)

(odgovor članu a982)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.3.2009 10:10:56   
Lunca1
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka

Porodniška se računa na osnovi povprečja 12 prejetih bruto plač do nastopa porodniške (torej če si pred določenim porodniškim dopustom  1 mesec v bolniški, in si pač odvisno od plačilnega dne do 15.8. prejela  plačo, se ti šteje zraven)

da popravim zadnjih 12 izplačanih plač pred oddajo papirjev na CSD in ne 12 plač pred porodniško.

Bolniška se šteje zraven in ne samo redno delo.

< Sporočilo je popravil Lunca1 -- 13.3.2009 10:11:12 >

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.3.2009 20:08:06   
daisyb
živjo,

tudi bolniška se ti šteje zraven...kar pomeni, da boš mela nižjo porodniško, če si dlje časa v bolniški. razen, če maš bolniško več plačano kot redno delouser posted image

lp

(odgovor članu a982)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.3.2009 21:52:50   
Anonimen
Hallo,
sicer glede višine porodniške se ne strinjam, saj se porodniška računa po osnovi 12mesečnih plač- ker pa je bolniška 90% izplačana, ti ne morajo toliko odtrgati, se pravi da ti prištejejo še teh 10%, tako da ti izračunajo povprečje,...
ko sem šla jaz na porodniško sem bila tudi prej 2,5m na bolniški-sem sicer sp- samo so mi pri štemplanju-unosu- pisali polno bruto plačo,...
tudi pred leti je bilo tako....
nevem zakaj bi sedaj spreminjali
lp 

(odgovor članu daisyb)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.3.2009 10:15:42   
PapuaNG
Ne, lahko iz prve roke povem, da temu ni tako. Kot osnova se šteje 12 izplačanih plač - in če je bilo izplačanih le 90% siceršnje plače, se pač samo toliko šteje. Poanta je v tem, da se šteje osnova, od katere so bili obračunani prispevki. In če v določenem mesecu prispevki niso bili obračunani od sicer normalne plače, se tudi za nadomestilo ne more vzeti več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.3.2009 12:03:05   
pikapoka12345
Živjo,

ravno sem uredila vse papirje in tudi vse preverila.

Drži, če si pač na bolniški ti ne dodajo še dodatne procente (10 oz. 20%). Upošteva se izplačane plače, pač se si na bolniški, prejemaš tudi manj porodniške.

Ppairje lahko oddaš do enega dneva pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta. In ti papirji morajo vsebovati tudi podatek o zadnji plači. Če ne želiš, da se ti zadnja plača upošteva, oddaj papirje na CSD prej.

Nosečke, uživajte na sončku....

lp 

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?