POROKA V MARIBORU (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...

Sporočilo

christiana21 -> POROKA V MARIBORU (12.3.2009 20:24:06)

Hoj!

Zanima me, ali mogoče kdo ve, kje se v MB civilno poročiš in koliko stane poroka? Kje se zmeniš za obred in katere dokumente sploh za poroko potrebuješ? Je treba dolgo čakati, da prideš na vrsto?
Če se otrok rodi maja, midva se pa poročiva aprila, ali je treba potem še priznavati dodatno očetovstvo oz. ali se direktno za očeta otroka šteje mož?

Hvala!

orhidcs -> RE: POROKA V MARIBORU (12.3.2009 21:27:31)

Njprej lepo pozdravljena christiana 21

Jaz sem iz tvojega konca in sicer največ informacij boš dobila na upravni enoti v Mariboru kjer ti bodo povedali kje se lahko vse civilno poročiš. Dokumente mislim, da potrebuješ - samo osebno izkaznico tebe in ženina in podatke o pričah ime in priimek in naslov vsaj tako sva midva morala dati. Civilna poroka se ne plača nič. Za čakalno dobo ne vem - vem pa, da če je datum še prost se lahko takrat ko se želiš poročiš, najboljše da si kar rezerviraš datum. Za očetovstvo sicer nisem prepričana vendar mislim da se šteje potem kar mož za očeta otroka.

Lepe priprave, orhidcs

christiana21 -> RE: POROKA V MARIBORU (12.3.2009 22:06:51)

Hvala ti za odgovor orhidcs

Čmrlika -> RE: POROKA V MARIBORU (13.3.2009 15:24:02)

rotovž in betnavski grad sta na voljo , če je še kaj druga ne vem. ostale info pa res najbolje vprašat na UE

koala -> RE: POROKA V MARIBORU (19.3.2009 10:16:10)

IZVIRNO SPOROČILO: orhidcs

Njprej lepo pozdravljena christiana 21

Jaz sem iz tvojega konca in sicer največ informacij boš dobila na upravni enoti v Mariboru kjer ti bodo povedali kje se lahko vse civilno poročiš. Dokumente mislim, da potrebuješ - samo osebno izkaznico tebe in ženina in podatke o pričah ime in priimek in naslov vsaj tako sva midva morala dati. Civilna poroka se ne plača nič. Za čakalno dobo ne vem - vem pa, da če je datum še prost se lahko takrat ko se želiš poročiš, najboljše da si kar rezerviraš datum. Za očetovstvo sicer nisem prepričana vendar mislim da se šteje potem kar mož za očeta otroka.

Lepe priprave, orhidcs

A je to po novem? Ker pred skoraj 4 leti sva midva plačala, se mi pa zdi da okoli straih 7 tisočakov (samo me ne za besedo držat za znesek)
Aja glede čakalne vrste pa kolikor se spomnim je poroko treba prijavat najmanj 3 tedne in največ 3 mesece pred datumom ko se želiš poročiti.

pikica030407 -> RE: POROKA V MARIBORU (20.3.2009 10:28:12)

pozdravljene

Sem iz okolice mb, poročim se septembra v račah na gradu, pa ne rabim nič plačat ker to je od lani da se ne rabi civilna poroka plačat. Prijavila sem se pa na upravni enoti Maribor.

Samo da še javim eno možnost civilne poroke :)

Lep dan

Stran: [1]