Jenn73 -> RE: RhD + in ICT pozitiven ??? (13.3.2009 16:57:55)
|
Tudi jaz imam izkušnjo s pozitivnim ICT. Sem v 26. tednu 3. nosečnosti. V prvih dveh nosečnostih je bil ICT vseskozi negativen, na začetku tretje nosečnosti pa kar na enkrat pozitiven. Seveda me je zajela panika, vendar so me kmalu pomirili. Torej v moji krvi so prisotna protitelesa m, katerih titrov se ne da določiti, kar pomeni, da jih je za enkrat zelo malo. Sedaj pač dajem kri na pregled nekje na 4 do 6 tednov, bila pa sem tudi na pogovoru pri transfuziologinji, ki mi je povedala, da glede na to, da nikoli nisem prejela transfuzije, ima ta protitelesa v krvi partner, nakar sta jih verjetno od njega podedovala oba otročka in med porodom drugega sem jih dobila tudi jaz. Aja, svetovala je še kakšen dodaten ultrazvok in to je za enkrat vse. Sem pa ravno včeraj bila na ultrazvočnem pregledu v MB porodnišnici pri dr. Završnikovi (na napotnico osebnega ginekologa), ki si je resnično vzela čas (30 minut) in pri otročku pregledala vse, kar se pregledati da. Kolikor so me poučili, pozitiven ICT ni bolezen, je le stanje, pomembno pa je, da se ugotovi, za katera protitelesa gre in kakšne so njihove vrednosti, ker nekatera lahko otročku škodujejo.
|
|
|
|