|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako sedijo
12.3.2009 14:11:55   
matic0105
Kako sedijo vaši škratki? Naš v vozičku in stolčku za hranjenje kar ponavadi visi v eno stran  (pri naklonu 90), sploh ni poravnan. Je pa star 10m (korigirano 9). 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako sedijo
12.3.2009 14:49:29   
Soncnica Sandra ***
ojla user posted image

naša če je spočita sedi čisto lepo, če pa je zmatrana pa je kot en ta hujši pijanček user posted image , tako v vozičku kot tudi v stolčku

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.3.2009 15:01:49   
AnciM
Moj se tudi v stolčku za hranjenje naštima kot kak pijanček. Malo se nagne na stran, eno roko na naslonjalo, z drugo pa po mizi tolče. user posted image

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.3.2009 18:55:39   
dejzi
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Moj se tudi v stolčku za hranjenje naštima kot kak pijanček. Malo se nagne na stran, eno roko na naslonjalo, z drugo pa po mizi tolče. user posted image

Enako je pri nas user posted image .

Rea * 02.08.2008
Nia * 19.08.2011

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.3.2009 19:10:22   
kajajaka
Samostojno, na postelji sedi krasno- ko se zvrne, se le zato , ker se vrže proti kakšni igrači.

V vozičku ali stolčku pa se nasloni, kakor ji paše. Ponavadi da še noge v vozičku gor čez varovalo in rito čisto naprej porone- pa bognedaj da jo popraviš... očitno ji tako paše... user posted image  
Včasih tudi med spanjem dvigne nogice in jih ima malo v luftu... (po mamici user posted image )

Ne sekiraj se. S tvojim otročkom je vse ok, samo ne da se mu samostojno sedet in se nasloni malo po pijansko...

aja, stara je 8 mesecev.

< Sporočilo je popravil kajajaka -- 12.3.2009 19:11:00 >

(odgovor članu dejzi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.3.2009 20:32:25   
Taddy78
Pri 10. (no v tvojem primeru 9.)mesecih, otrok mora imet stabilni sed, sploh če sedi ob opori. Pri 9.mesecih ponavadi sedijo vsi že brez opore.
No, če ti P ni nič omenil, potem bo že vredu,ampak pri nas je pri 6. mesecih gledala, če sedi stabilno ob opori (t.j. v naročju, ali pa naslonjen na kaj), tako da se mi za 10. mesecev ne zdi ravno vredu, če ni stabilen.

Jaz bi na tvojem mestu vprašala P...

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.3.2009 20:49:50   
Taddy78
http://bibaleze.si/clanek/dojencek/razvoj-dojencka-1-mesec.html

Tu je en link na kratko o razvoju po mesecih. Sicer nisem mama, ki bi se ravno obremenjevala s tem, kaj pravijo tabele in knjige, pa vseeno...

Če bi napisala da tvoj user posted image  še ne sedi samostojno bi še bilo, ampak če pa ne zna sedeti niti ob opori (tu pa več ni tistega, eni prej drugi kasneje)...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.3.2009 10:16:47   
matic0105
Taddy78, saj sedi stabilno, sam se usede, sedi, postavlja na nogice, naredi samostojno par korakov, se spusti, lepo usede... tko da to sploh ni problem. Samo v vozičku, stolčku - tam, kjer ima oporo zadaj in za rokice - je pa očitno len in se gospod kar nasloni in visi. Ne vem, mogoče se mu ne da lepo sedet user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.3.2009 10:40:46   
Taddy78
Aja, se opravičujem...

Ampak od naše sosede pupa je isto stara kot naš (4dni razlike), in tamala še pri 1.letu ni znala sedet, pri 2. je komaj shodila in znala rečti samo eno besedo...je pa bila fora, da so mi za mojga skozi govorili, kako je napreden in oh in sploh (je pa bil na isti stopnji kot njegovi vrstniki), je pa njihova tamala zaostajala v razvoju, oni pa so se vidno slepili...

Neposredna povezava do sporočila: 9
13.3.2009 11:11:26   
matic0105
Joj, to pa ni fino. Eni smo mal preveč skrbni in včasih vidimo strahove tam, kjer jih ni (na srečo), drugi pa kar obratno. Jaz tudi poznam primer, ko malček ni sedel, se plazil... in so vsi rekli, da je len ipd. Je bil pa hipotonček in je pol kar nekaj časa trajalo, da so ga uštimali.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.3.2009 12:24:46   
LenaG
Jaz pa imam eno vprašanje: Ali so vaši samostojno sedeli preden so se sami znali vsesti?
Sem naprotnik "forsiranja" sedenja, ampak smo se igrali, da je mala prijela za moje palce in se z MALO moje pomoči vsedla. V tem je tako uživala, da smo to nekajkrat dnevno ponovili in ko je začela spuščati moje proste, ko je sedela, smo jo pustili in presenečeno ugotovili, da obsedi. Zanese jo le občasno, ko se steguje po igračah, stara pa je 6,5m.

Neposredna povezava do sporočila: 11
15.3.2009 15:33:24   
matic0105
Nam so v RA svetovali, naj ga pustimo in ne forsiramo ničesar. Sam je sicer sedel že lepo v naročju, posedali na tla ga pa nismo. Kar naenkrat se je sam usedel, kmalu zatem začel postavljati na nogice in zdaj pri 10m skoraj že hodi. Pa je (bil) hipotonček. Menda jih za rokice ni priporočljivo prijemat (kao vlečt) zaradi ramenskega obroča. Ne vem, mogoče to velja za kake ekstenzijske vzorce ali kaj takega. Saj ob svojem času tako ali tako naredijo vse sami. Pa še malo bolj se potrudijo. 

(odgovor članu LenaG)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?