DanijelaNeli
|
Baw-baw... Spet strašim...Sej sm bla popoldne tukaj preden sem šla delat,ampak nisem uspela nič napisat.Zdaj pa sem do 23h delala.Še mal smo se zaklepetale s kolegicami,ker je ena prišla z Madžarske domov,ker je gor v Veszpremu,kjer njen igra rokomet,pa sta s ta malo doma. Joj,od motorjev,bi lahko jaz pisala na dolgo in široko....Z mojim smo se prefurala skoz in skoz,povsod.Mel pa je bolj enduro varianto,pa krosa.Njejgov brat tudi za po cesti,zdaj pa le še kros vozi. Moj je imel 6 let nazaj eno ful hudo nesrečo v Črnem kalu.Takrat je blo za las...šel je delat proti Dekanom,nakar mu je prd ovinkom zdrsnilo in je drsel proti ograji.Pristal je pod ograjo,s količkom med nogami.Imel je zlomljeni obe stegnenici,zlom reber,zlom ledvenega vretenca,izpah rame... Takrat je imel 8 urno operacijo.Bil je na intenzivni negi,ni mogel govorit,priklopljen na aparate.Pol je imel še neke napade,tipo epileptične.Takrat bi ga kmalu izgubila.To je blo septembra meseca,v Izolski bolnišnici je bil do decembra,pol pa je šel V Sočo.Učil se je hoje.Na svoj rojstni dan je dobil bergle.do tedaj pa je bil na vozičku. Grozni,res! Takrat sem mu non stop stala ob strani,ga negovala,.... Na bolniški je bil do lanskega novembra.Med tem časom je imel še eno nesrečo,tri leta bo letos od tedaj.Vozila sta z bratom in še en frend je bil zraven na motorju,ta je nesrečno padel in se ubil.Mojmu pa je prekrižal pot en drug avto in je pristal s prvim kolesom v blatniku avtomobila.Moj je imel zlom zapestja. In od takrat je rekel,da je konec kariere z motoji! Ena me je spraševala glede opreme...Na Kozini imamo Outlet DAINESE trgovino z motoristično opremo.Dobiš pa vse kar potrebiješ in ni drago.Če ne pa se splača it v Trst,al pa V Sistjan,tam imam kolegico ki dela v trgovini z moto opremo. Kolumbo..ja,ta osmica v Bertokih je najboljša.Dobro za jest imajo,vino je specialno.Tudi dobre žurke imajo.A se mi zdi,da imajo odprto samo do 24.4. Nevem,mogoče kakšen dan podaljšajo.Poznam sina iz te osmice,je en fant ki igra pri enem bendu-Ne me jugat,teli so tekmovali s Slavkotom Ivančičem na Emi. Lahko pa ti predlagam,kam bi šli dobro pojest.Ena vas v slovenski Istri,Belvedur ima domačijo,tam dobiš res specialno hrano.Res,da ni neka fina gostilna,je bolj vse po domače,tudi postrežba...Če ne pa kje v naših krajih,poznam ena dva dobra kmečka turizma v moji bližini.Kdaj pa boste v naših krajih? Nič,grem jaz spat,ker se bo Neli zgodaj zbudila...Nočka....
|