ronja
|
Baje to delajo tudi nekateri otroci, ki so v vrtcu - nočejo domov, ignorirajo starše,... Jih baje hočejo malo kaznovat, ker jih tako dolgo ni bilo... Praktičnih izkušenj pa nimam, ker sta še mali in ju še nisem nikjer dalj časa zapored puščala, ker sem pač še na porodniški. Ronjo sem vmes, ko sem šla delat, puščala pri babici, ampak ne živimo z njo, sem jo odpeljala tja, delala sem za 4 ure, tako da nisem bila dolgo odsotna in vse skup je trajalo samo nekaj dni, ker sem potem morala žal na bolniško. In takrat me je bila vedno vesela, ampak to je bilo samo par dni, bogve kako bi bilo kasneje, čisto možno, da bi tako odreagirala. Ronja je podobno reagirala, ko sem bila v porodnišnici (stara je bila 18 m), kar ni se ne vem kako zmenila zame - ko pa sta se peljala z očijem k nama, pa je ves čas v avtu govorila:"Mama, mama", tako da me je očitno pogrešala, ampak ej bila jezna, da nisem z njo in me je hotela malo kaznovat. Isto potem, ko sem prišla domov, me je celo odrivala od sebe in meni je bilo grooooozno. Ampak smo hitro zrihtali, sem se pač fuuuuul ukvarjala z njo, pa je bilo vse ok v roku enega tedna. Zadnjič je pa lubi šel za 1 teden na službeno pot in ko smo ga šle iskat na letališče, ga tudi ni šlivila, ni pustila, da se je dotakne, umaknila rokico in ga zelo grdo gledala, kot takrat mene. Samo da pri njem ni trajalo tako dolgo, očitno mu ni tako zamerila, ker je pač navajena, da on vsak dan gre v službo, zame pa ni bila navajena, da grem stran... (Hecni so ti mali, tudi prejšnji dan, ko sem ji govorila, da gremo jutri po očija, je rekla, da ne. Sem jo vprašala, a kaj naj ga potem kar tam pustimo? Pa je rekla, da ja . Ne smeš jih resno jemat ) Skratka, to ne pomeni, da te nima rad, kvečjemu obratno. Ne mara, da ga zapustiš in potem on tebe zapusti, da bi videla, kako je to. Mogoče mu razloži, da moraš it delat, ampak da prideš gotovo nazaj in mu povej kdaj.
|