gris, polenta... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

suzanica -> gris, polenta... (11.3.2009 17:13:26)

živjo. kdaj ste začele dajati gris, polento,...? Ne vem kaj dati za 4 obrok mojemu 6mesečniku? Ponavadi je riževe kosmiče od alnature z mlekom. kaj mu še lahko dam? kateri keksi so ok? hvala.lp

suzanica -> RE: gris, polenta... (11.3.2009 17:14:09)

keksi od plasmona imajo sladkor. ali jih lahko je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]????

nia5 -> RE: gris, polenta... (11.3.2009 18:34:32)

Seveda jih lahko je, pa ne vem kaj komlicirate toliko okrog tega cukra, kot da bi samega jedel. 

frutka_ -> RE: gris, polenta... (11.3.2009 20:42:59)

Polento jaz dajem mali z omako iz bučk. Mislim, d apo 6.mesecu lahko začneš z glutenom.
Kekse Plazam ji kupujem.
Juhice z ovsenimi kosmiči so dobre.
Sadje v vseh kombinacijah.

martina24 -> RE: gris, polenta... (12.3.2009 8:09:21)

Moja punčka bo 3.4.stara 6 mesecev.Do zdaj sma še samo jedle najprej korenček in pol krompir,je pokazala zelo zanimanje za jesti po žlički.
Sem vas imela namen vprašat,če ji smem dat in če je ok, tisti keksolini pa rižolino in te podobne stvari.Pa ste mi zdaj dale bolšo idejo.Hranim jo z adaptiranim mlekom Novalak in ji bom skuhala gris.

Kaj še ve hranite 6mesečnikom?Zanima me še zakaj je treba najprej sadje skuhat,jabolko in hrušku recimo?
Hvala,

frutka_ -> RE: gris, polenta... (12.3.2009 9:17:20)

IZVIRNO SPOROČILO: martina24

Moja punčka bo 3.4.stara 6 mesecev.Do zdaj sma še samo jedle najprej korenček in pol krompir,je pokazala zelo zanimanje za jesti po žlički.
Sem vas imela namen vprašat,če ji smem dat in če je ok, tisti keksolini pa rižolino in te podobne stvari.Pa ste mi zdaj dale bolšo idejo.Hranim jo z adaptiranim mlekom Novalak in ji bom skuhala gris. Jaz ji dajen tudi od MIlupe mlečno kašico ,ki jo mešaš z vodo. Imaš namreč kaše, kjer je adaptirano mleko že noter! Tako da ne rabiš posebej kuhat mleka pa pol še kaše. Samo s prekuhano vodo mešaš.

Kaj še ve hranite 6mesečnikom?Zanima me še zakaj je treba najprej sadje skuhat,jabolko in hrušku recimo? Jaz sem sadje pokuhala samo toliko, da sem ga lažje pretlačila z vilico. Hruške sem kupovala tiste fajn zrele in sladke, tako da jih nisem kuhala niti enkrat. Tudi v te sadne kašice lahko dodaš rižolino in jih s tem zgostiš ter narediš obrok obilnejši.Ali pa naribaš kakšen piškot.
Hvala,

Stran: [1]