LJ porodnišnica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica

Sporočilo

miaxxx -> LJ porodnišnica (11.3.2009 9:50:01)

Zanima me ali se novorojenčke v LJ porodnišnici še vedno široko povija, glede na to, da naj bi imeli sedaj tudi tam ultrazvok kolkov že takoj po rojstvu? Ali je epiduralna na voljo ves čas? Moraš sam povedati, če jo želiš ali vsako vprašajo?

Hvala.

Nika v službi -> RE: LJ porodnišnica (11.3.2009 10:37:29)

Delni odgovor ti lahko dam: EA je na voljo, če je na voljo anesteziolog, zanjo moraš vprašat oz. izrazit željo, da želiš roditi z EA, ki ti je ne morejo zagotoviti. Prej mora biti pogovor z anesteziologom.

Glede kolkov pa ne vem, ker takrat, ko sem jaz rodila (l. 2005), še ni bilo UZ-ja in smo široko povijali.

Cveta28 -> RE: LJ porodnišnica (11.3.2009 10:45:51)

EA, ulitav na voljo samo v dopoldanskem času oz. do 16h, če je na voljo anasteziolog. Popoldne in ponoči odpade. Definitivno pa moraš to željo povedati že ob sprejemu v P, da ti opravijo še krvne teste.
Široko povijanje samo po potrebi. Otročičke daje sedaj na UZ in ti potem povejo kako in kaj. So nam pa v MŠ v LJ P svetovali, da bi mogoče punčke vseeno povijali na široko, da kasneje ne bi imele težav pri porodu.

vim -> RE: LJ porodnišnica (11.3.2009 13:24:36)

Cveta28 če povemo ob sprejemu v P a ne bo to malo prepozno. A je možen kakšen posvet prej v porodnišnici ali ne?

Zofy -> RE: LJ porodnišnica (25.3.2009 18:45:13)

Ja, za EA se načeloma zmeniš prej. Meni so rekli, da naj pridem ob 8h v babiško šolo (če se prav spomnem), ker ima okoli 8.30 anasteziolog predavanje in predstavi EA. Ultive pa 1 leto nazaj še ni bilo. Mislim, da še podpišeš nek ceglc, da se zavedaš rizika...
Najbolje, da pokličeš in vprašaš. So prijazni.

Stran: [1]