poletni otroci (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Hope2 -> poletni otroci (11.3.2009 8:29:33)

Čez 2 tedna gremo na dopust na toplo, pa imam nekaj vprašanj za mamice, ki so imele 4-5 mesečnike čez poletje.

1. kako zaščititi otroka pred soncem (sončne kreme, oblačila (dolgi lahki rokavi, kratki rokavi, so bili goli samo v pleničkah). Kapico s šiltom in daljšim delom po vratu in ramenih že imam. A je vseeno boljša una ko še ušesa zakrije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Soncu ga ne mislim izpostavljat, ampak čist izognit se mu ne moreš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

2. plenice in vneta ritka. Ste imeli kake probleme zaradi vročine in da rita ne diha v plenicah. Se dajo kupit kake bolj dihajoče plenice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

3. so se kaj namakali v morju? Samo nogice, celi ali čisto nič? So uživali, če so se celi namakali? Ste jih po kopanju takoj splahnile s sladko vodo?

4. Ste imele kake probleme z neješčnostjo zaradi vročine, kako ste to reševale.

5. Mi kaj posebnega svetujete?


Zaenkrat bo to to, če s eše kaj spomnim pa sledi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]







zmajaz -> RE: poletni otroci (11.3.2009 8:47:12)

Naša je bila stara malo manj kot 6 mesecev, ko smo šli na morje. Mazala sem jo z Eucerinovo kremo za sončenje, na soncu pa tako ali tako ni bila skoraj nič - smo se kar v senčki držali, ker nismo upali te nežne bele kožice izpostavljati soncu. Za na glavo je po mojem najboljši klobuček s čim širšimi krajci - naredi senčko po obrazu in vratu, pa še uhice zaščiti.

Plenice uporabljamo DM-ove Babylove in ni bilo prav nobenega problema z vneto ritko.

V morje je samo malo nogice namočila - voda je bila sicer super topla, ampak zanjo še vseeno prehladna, pa nismo hoteli, da se ji zameri. Smo pa imeli zraven en majčkeni bazenček za napihnit in smo ji not morsko vodo vsak dan nalili, jo pustili na soncu kako uro, da se je fino segrela in je potem tam not z užitkom čofotala. Potem smo jo pa v apartmaju stuširali, da jo ne bi sol pikala.

Z neješčnostjo ni bilo težav - se je pa takrat še izključno dojila, ker še ni bila stara 6 mesecev - ravno, ko smo se vrnili z dopusta je dopolnila 6 mesecev in smo šele potem začeli uvajati gosto hrano.




julči -> RE: poletni otroci (11.3.2009 9:24:26)

Ko je bila mala stara 2m smo bli prvič na morju, mazala je nisem z ničemer, čez dan je bila skoz v senčki pri prikolici, zvečer okrog 6-7 sva šle na plažo in pa zjutraj do 9 ure. Jedla je kot ponavadi, morski zrak ji je zlo odgovarjal. Ko je bila stara 4m sem ji mal namočila nogice, ker je bilo morje reees toplo. Drugač naj se ne bi dojenčkov namakalo v morje do 1 leta, ker si lahko prehladi notranje organe, posledice so lahko vidne čez leta (voda naj bi imela vsaj 32 stopinj). Midve sva bile poleti na morju skoraj 2 meseca, pa je bila še čisto mala, ji je pa zelo pasalo. 




nuala -> RE: poletni otroci (11.3.2009 9:38:00)

No, take so moje izkušnje in mnenje.
Otrok naj bo bolj ali manj cel pokrit z lahko obleko, v svetli barvi. Obvezen je klobuček, dobi se takega podaljšanega z rutko , ko pokrije vrat in ušesa ( jaz sem ga z veseljem in uspešno uporabljala v Egiptu ). Moja otroka sta kreme za sončnje relativno slabo prenašala ( izpuščaji ), vprašaj pediatra ali v lekarni, če imajo kaj bolj naravnega za dojenčke ( verjamem, da imajo ). Vedno sta bila v senci ( voziček, pod marelo ali pod krošnjami dreves ). Kopala sem ju v morju od 4 meseca naprej ( zelo sta uživala ) v poznih popoldanskih urah, ti pa tega ne priporočam, če bo pihal veter. V tem primeru noge namakajte. Če se odločiš za kopanje je splakovanje s sladko vodo obvezno ( moje mnenje je da tam do 1. leta ).
Pazi, da bo otrok dobil dovolj tekočine, če dojiš pazi na prehrano in počitek ter tekočino ti. Če ne, uporabljaj res prekuhano vodo in nikakor ne uvajaj kakšnih novih stvari v času potovanja.
Težava znajo biti komarji, ni napak vzeti s sabo kakšno mrežo, ki jo namestiš nad voziček ali posteljico, saj dojenčki slabo prenašajo repelente.
Česa drugega pametnega se pa ne spomnim.




Najaa -> RE: poletni otroci (11.3.2009 9:47:29)

Jaz sem mojo mazala z bubchen faktor 25. Oblečena je bila v kaj lahkega, ponavadi plenica in čez body ali majčka. Na glavi je imela klobuk, ki ji je delal senco po celem obrazu.
Zarad vročine ni imela nič kaj bolj vnete ritke.
V morju se je kopala in plavala v fredovem obroču. Po kopanju je nisem umila s sladko vodo. Zvečer se je doma stuširala.
Z neješčnostjo nismo imeli problemov, je pa veliko pila.

Na splošno nisem komplicirala in smo se prav luštno imeli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lunca1 -> RE: poletni otroci (11.3.2009 9:50:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Naš je rojen januarja, na morju smo bili konec junija.

1. kako zaščititi otroka pred soncem (sončne kreme, oblačila (dolgi lahki rokavi, kratki rokavi, so bili goli samo v pleničkah). Kapico s šiltom in daljšim delom po vratu in ramenih že imam. A je vseeno boljša una ko še ušesa zakrije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Soncu ga ne mislim izpostavljat, ampak čist izognit se mu ne moreš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Soncu ga nismo izpostavljali, nosil je kratka rokava in hlače oz. enodelne pajacke, pa na glavi klobuček. Kremo smo imeli mislim da od Mustele. Gol je bil samo v čolnu ali v morju, drugače pa plenička

2. plenice in vneta ritka. Ste imeli kake probleme zaradi vročine in da rita ne diha v plenicah. Se dajo kupit kake bolj dihajoče plenice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .
navadne plenice, ni bilo problemov

3. so se kaj namakali v morju? Samo nogice, celi ali čisto nič? So uživali, če so se celi namakali? Ste jih po kopanju takoj splahnile s sladko vodo?
kopal se je malo, najprej nogice, kasneje cel - pa obvezno potem pod tuš

4. Ste imele kake probleme z neješčnostjo zaradi vročine, kako ste to reševale.

ne

5. Mi kaj posebnega svetujete?
vedno imej s sabo dovolj pijače za pit, za plavanje pa fredov obroč



Za čofotanje smo mi uporabljali mali čolniček, v katerega smo dali mlačno sladko vodo (v senci), v morju je bil bolj malo




hubi -> RE: poletni otroci (11.3.2009 10:41:51)

Sončne kreme naj ne bi uporabljali do 1. leta. Drugače pa jaz priporočam kremo od Justa. Se je super obnesla.




tosja -> RE: poletni otroci (11.3.2009 12:42:46)

Nuala je lepo odgovorila. Glede zaščitne kreme pa bi se posvetovala s P. Pri nas je do 1 leta odsvetovala.




nežka -> RE: poletni otroci (12.3.2009 7:24:42)

Kremo za sončenje ima Avalon narejeno prav za dojenčke, je čisto naravna, pa čisto nežna, zaščiti pa.
Sicer pa sem jaz namazala s kremo in ga imela v senčki. Pa seveda klobuček je nosil, kolikor ga je pač hotel, ker mu je bilo vroče pod njim.
Najbolj pomembno pa je, da mu daješ dovolj tekočine. Naj pije stalno, kadar se spomniš mu ponudi, pa kapljico po kapljico, če ne bo šlo drugače. Se spomnim, da moj vode ni hotel (dojila pa nisem več), pa sem si rekla, bolje malo sladkan čaj kot nič, in sem kupila Hippov čaj. Pa ga je rad pil.
Z izpuščaji pod plenicami nismo imeli težav, sicer pa čimveč luftaj ritko, ti bo koža najbolj hvaležna.
Uživajte!




Stran: [1]