|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sem bila kregana - upravičeno!
3.5.2005 15:43:28   
Jessy
Drage moje sotrpinke in večne borke z našo največjo nadlogo - KILOGRAMI!

Jah, kaj naj rečem...sem bila v posvetovalnici in niso bili nič kaj zadovoljni z mojim porastom kg v zadnjih petih tednih, saj sem v tem času pridelala kar 5 kg. Si morete misliti??? 5 kg v 5. tednih!!!??? Katastrofa! Mi je kar okice malo ven vrglo, saj moja domača vaga ni kazala take teže, ampak le 3 kg več.
Saj mi niso ravno težili! Ginekolog je rekel, da je njemu navsezadnje vseeno koliko kg dobim gor, ampak da naj se zavedam, da kar pridobim od danes naprej, bo težek boj za porabo le-teh zalog.
Zdaj, v 27. tednu imam vsega že kar +10,5 kg. :(

Zdaj sva pa z :love: naredila načrt, da ne bova več kupovala sladoleda za v skrinjo ampak se bova do sladoleda raje sprehodila, ko si ga zaželim. Ker pa je do sladoleda daleč, vem, da to ne bo ravno pogosto. Pa VEČ VODE sem dodala na svoj jedilnik, da ne bom tako lačna!

Ko pa ravno omenjam posvetovalnico, bi omenila še to, da je drugače vse bp, ter da je naš malček že pripravljen na štart, saj se je z glavico lepo usidral za na pot in je ZELOOOO nizko. Še sreča, da ima vse poti še normalno zaprte in zaenkrat nič ne kaže, da bi se maternični vrat začel krajšati. Upam, da bo tako zdržalo čimdlje.
Je pa tudi rekel, da ima malo, malo možnosti, da bi se še kaj obrnil, čeprav ni za izključiti. :bravo: Tega sem pa vesela!

Takole...malce sem pojamrala, ker mi je ležalo na duši. Upam, da bo v prihodnje manj kg viška.

Lep sončen dan!

Jessy in :duda:

Neposredna povezava do sporočila: 1
3.5.2005 15:47:52   
Magi*
moramo pa priznat, da danes ginekologi tudi včasih mal pretiravajo. to, da paziš kaj daš v usta, je že prav. pa ne zaradi špeheca, ampak predvsem zaradi zdravja, tvojega in od bebice.
:rozica:

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.5.2005 16:00:01   
bambi
Joooooj Jessy, ne morem verjeti, meni se 10 kg do 27. tedna ne zdi tako dosti, ker vem da se jih veliko zredi za več kot 20 kg. Jaz sem se v 1. nosečnosti zredila do 26. tedna 13 kg, pa mi G ni nikoli nič rekla, celo potolažila me je, da tako suhcene kot sem jaz se komot lahko zredijo za cca. 20 kg. In jaz sem sedaj noseča 15t/1d in sem pridelala že 6 kg..... ja kaj bojo šele meni rekli :zmeden::zmeden::zmeden::zmeden: Jaz ne morem pomagat, če pa sem nonstop lačna, pa še po sadju mi je slabo, tako da mi paše jesti samo meso, kruh, testenine, krompir :zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

Ah, se bomo obremenjevale po porodu......

LP Bambi

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2005 16:04:18   
Jessy
Saj na 10,5 kg niso nič rekli, le zadnji hitri porast teže jim ni bil všeč.
Pa še to mi je rekel, da sem do zdaj pridobila polovico teže, torej naj pazim, da ne bom prišla do 20 kg.

Po pravici povedano, se mi zdi teh 5 kg res veliko PREVEČ, medtem, ko skupnih 10,5 pa niti ne veliko. Saj po moje se bom zdaj počasneje redila :zmeden:.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.5.2005 16:09:25   
Čičica

Oj, Jessy!

Jaz sem bila tudi danes na pregledu opomnjena, da moram pazit. Rok imam dan pred tabo, teža pred zanositvijo 55 kg (164 cm), zdaj pa 63,5 kg.

Sem sklenila, da se bom poskusila odpovedat čokoladi, pecivu in keksom, sladoledu pa ne! Ni šans! ;)

Bomo vidli, kako bo šlo naprej. Lep dan!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.5.2005 17:09:02   
smrka
jaz sem v 29 tednu in sem se zredila za 13 kg, pa se neobremenjujem prevec. Na linijo sploh negledam, samo da bo z otrokom vse uredu, hujsala bom pol!
:kuza: po sladoled

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.5.2005 17:23:06   
Yasminka
Sem se kar mal zamislila, kaj bo z menoj.... Sem sele v 7/8 tednu in sem pridelala ze 4KG!!!!! Sicer sem bila na zacetku mal presuha (55/170), ampak to je res mal prevec, kajne?! Na WC-ju pa ne gre nic iz mene...:(

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.5.2005 17:23:56   
monja
Draga Jessy!

Jaz pa ti priporočam naslednje. Pojdi v lekarno, kjer imajo tehtnico, se stehtaj, dobiš listek tvoje teže in boš videla razliko.

Meni se je na zadnjem pregledu zgodilo podobno. Od zadnjega pregleda naj bi se zredila za 4,5kg ( iz 69 na 73,5 kg)- po njihovo seveda. Sem tudi pogledala malo čudno in sestri povedala, da mi doma kaže tehtnica znatno manj, a je odgovorila, češ domače tehtnice...

Potem sem pa 14 dni po pregledu bila v lekarni-iskala zdravilo zaradi kašlja in se mimogrede še stehtala na njihovi elektronski tehtnici. IN? Imela sem 70,5 kg. Kar se približno ujema z mojo tehtnico doma. Sem torej toliko shujšala?!

Zdaj sem se pa odločila. Dan pred pregledom (ker imam pregled zgodaj zjutraj) grem v lekarno. Se stehtam. Drugi dan pa na pregled s seboj odnesem tisti sprintani listič...

Raje naj si tehtnice posodobijo ali pa vsaj dajo te stare na servis.

Poleg vsega pa... Če se ti dobro počutiš, boš kasneje te kilce že "slekla".:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

:)
Lep pozdrav!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.5.2005 17:53:19   
Jessy
Vidiš, Monja, saj to mi je čudno. Namreč, doma sem se tehtala že od samega začetka :nosecka: pa tudi že prej in se tehtam skoraj vsako jutro. Že od začetka je bila občutna razlika med mojo tehtnico in njihovo in sicer za kar 6 kg razlike. Res je, da se doma tehtam naga, v posvetovalnici pa z vso obleko in s čevlji vred, ampak je porast kg na moji tehtnici in njihovi tehtnici bil dokaj podoben (cca 0,5 kg razlike). Enako sem storila tudi danes in mi je moja tehtnica kazala, da sem v petih tednih dobila 3 kg gor, pri njih pa kar 5 kg. To mi pa res ne gre iz glave!!!

Drugače pa mislim, da je v naši lekarni le naprava za merjenje pritiska. Tehtnice se res ne spomnim.

Mahhh....klinc gleda še te kile!!! Stradala res ne bom, se bom pa čimbolj vzdržala raznih sladkih prigrizkov, da vidim, če kaj pomaga.

lp, Jessy

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.5.2005 18:31:51   
monja
Imaš prav, da se ne žreš zaradi tega.

Ampak jaz se pa želim prepričati že zaradi sebe same. Jaz sicer nisem bila kregana od G. Ampak če pa ne drži vedno po njihovo...
Potemtakem imam jaz doma falš tehtnico, pa moja mama, pa še v lekarni...
Saj nisem prepirljiv človek, zato pa si mislim, za sebe že vem, kako je prav. Me pa jezi, da imam v materinski napisane neke številke, ki niso prave.

Eh, so pomembnejše stvari. Me kar lepo papcajmo. Sladko malo ob stran, jaz že zaradi diabetesa, ampak pregrehe pa tudi morajo biti. Če bomo dojile, bodo šle kile kar hitro dol. Poznam eno mamico. Te dojenje kar zdela, pa pomanjkanje spanja, novi ritem...

Tako da... DOBER TEK!!!!!! Brez slabe vesti!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.5.2005 19:05:31   
Jessy
Zdaj sem še v knjigo Nega matere in otroka pogledala, kako se je redila izbrana ženska. Med 24. in 28. tednom je dobila kar 4,5 kg, potem pa naslednje tedne full malo. Torej, je imela tista ženska v tem času tudi največji porast teže.

Zdaj se pa sploh ne sekiram več! Grem nekaj pojest!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.5.2005 19:11:52   
ameli
:bravo::bravo::bravo:, pa dober tek

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.5.2005 22:02:28   
Pia73
:((:((:(( Sem :nosecka: 28t 4/7 pa sem se sigurno zredila že za 12 KG! :((:((:(( PA TO ŽE NA PODLAGO 163 CM - 63 KG,... :((:((:((

SAMO PRVIČ SEM SE TUDI ZREDILA ZA 20 KG, PA ME NIHČE NI KREGAL, RES PA JE, DA NISEM IMELA IN NIMAM NOBENIH TEŽAV! Sorry za velike črke.

Prvič je šlo hvalabogz vse dol, upam, da bo sedaj tudi,........

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.5.2005 22:07:21   
Anonimen
Pri nas smo imeli pa v posvetovalnici tehtnico toliko stran od sestrine pisalne mize, da ni videla nanjo in si se potem lahko poljubno zmislil... Jaz sem se!;)

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
3.5.2005 22:27:57   
Elena B
Ne obremenjuj se preveč! Jaz sem se zredila za 17 kg in po 6. mesecih sem prišla na mojo težo. Zdaj, po 9. mesecih še manj, kajti moja Lana hoče non stop hodit!
LP :)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.5.2005 7:39:41   
ery
Ojla Jessy!

Veš kaj-sladoledu se ne odpoveduj! Jaz se mu tudi ne morem! Vsak dan mora biti v skrinji stračatela in potem si naložim res ogromno porcijo vsak dan ali pa večer. me prav zanima kolk sem se jaz zredila-v petek imam posvetovalnico...ampak UZ pa ne ...Tko da ne vem kako moj bebi leži...

Tko da Jessy , naj ti čisto po pravici povem, da se nisi veliko zredila.. Moja kolegica je v celi nosečnosti pridobila 26 kg. A si morš mislit. No sedaj, po 6-ih mesecih je pa takaj suhica kot prej-55 kg.

Jej kar ti paše!

papa

ery :sloncek:

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.5.2005 10:06:22   
bambi
No, mene na zadnjem pregledu G sploh ni stehtal, ampak me je kar vprašal koliko kg imam..... hvala bogu sem se doma stehtala in sem vedela.....

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.5.2005 10:28:24   
muriel
brez zamere, punce, vem, da je ta forum namenjen tudi raznim spodbudam in lajsanju slabe vesti, ampak vseeno... saj G nam hocejo dobro!

kako bomo sele potem nesrecne, ko po porodu ne bo slo tako hitro dol. se strinjam , da razne pregrehe morajo biti, ampak malo moramo vseeno pazit, a ne?!pa malo daljsi sprehod in je!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.5.2005 15:07:36   
Andy13
No, ne bom se pritoževala, ampak pri meni se je pa zgodilo, da me na pregledu pri ginekologu sploh niso stehtali. Saj sama vem koliko sem tehtala pred nosečnostjo, sedaj sem se do 10t zredila 1 kg, pa čeprav mi tudi te kg ne bi bilo treba, saj imam že višek.

A ne pravijo tako, da tiste, ki imamo že tako višek se moramo malo zrediti, sploh si pa otrok vedno vzame toliko kot potrebuje, tiste pa, ki so že od prej tako suhcene, pa se lahko veliko več.

Ne vem, morda je najbolje, da se s kilami ne obremenjujemo, je pa res tako, da nam ginekologi hočejo le dobro. Hujšati je vedno težje.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.5.2005 15:27:19   
Jessy
Jaz drugače ne spadam v skupino suhic, saj sem nekje na meji še normalne teže. Sem štartala z 71,5 kg pri 175 cm.

Saj se ne sekiram zaradi teh kil. Malce bom že lahko sama popazila na porast, ampak več kot toliko pa spet ne.

Bo, kar bo!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.5.2005 13:14:05   
povhek
No,ja čist upravičeno te je okregala!
Ampak........ to je zgolj iz preventive, morš razumet.
To pa zato, ker se rada pojavi kaka sladkorna v času nosečnosti in moraš potem na dieto, kar pa ni prijetno pa še vleče se.Če pa malo popaziš, pa lahko ješ čisto vse. (ampak po 5 uri popoldne poskusi s sadjem). Če ti slučajno zapaše sladko!!!, si privošči , probaj se zadržati in jej to 2 krat tedensko.

Sem tudi jaz ena tistih sladkosnedov, ki poje ogromno čokolade, in tudi jaz sem se mogla malo ustaviti, ker sem imela preveliko sladkorja v krvi in malo preveč kil, zdaj pa me čaka še 14 dni pa gremo v porodnišnico.Če bi G. poslušala prej bi se lahko zdaj malce več pregrešila, ampak zdaj moram pa paziti.

Zelim ti veliko sreče in ne sekiraj se preveč.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?