Potenje ponoči (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

pety78 -> Potenje ponoči (11.3.2009 8:03:29)

Moj sin (3,5 let) se nenehno poti ponoči. Takoj ko zaspi ima že mokre lase, kot da bi mu glavo oprala. Poten je tudi po celem zgornjem delu telesa, zato ga non stop brišem.
Ali se je mogoče katera na kak način rešila te nadloge?

Pred spanjem mu sobo prezračim, tako da nima pretoplo, radiator je odprt na minumum, ...
Ali bi pomagal kak drug vzglavnik in odeja?

*sato* -> RE: Potenje ponoči (11.3.2009 9:01:00)

Moj je tri mesece mlajši od tvojega, to potenje pa se pri njemu vleče že skoraj eno leto. Takoj ko zaspi, je ves premočen, kot si rekla. Včasih mu moram celo preobleči pižamo. Enkrat sem pediatrinjo vprašala, če je s tem kaj narobe, pa je rekla, da si pač na tak način uravnava temperaturo. Imamo pa zaradi tega v sobi radiator zaprt (če je zunaj res mrzlo, ga odprem na 1 ali 2), pa prezračeno je. Za spat ima tanke pižamice, obvezno bombažne in zračne. Jaz sem tudi probala že vse, pa nič ne pomaga.

pupika -> RE: Potenje ponoči (11.3.2009 9:07:56)

Pri našemu pomaga če ga ostrižemo.Sem vedno opazila, da ko ima malo daljše lasje, je na eni strani glave moker, na tisti kjer spi, in takrat je pri nas čas za frizerja, potem pa se to konča.Pa temperaturo smo zmanjšali v spalnih prostorih.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.3.2009 14:21:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

smeja2 -> RE: Potenje ponoči (12.3.2009 21:09:17)

Tud naš Tim se zmeri spoti takoj ko zaspi. Jaz sm pogruntala, da ga morm dat spat brez povštra, ker če ne se on zarije not in čist zašvica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tko da ponavad počakam da zaspi pol ga pa dol iz povštra dam. Pa pokrijem ga samo z eno tenko dekco. Čez kakšne pol ure ga grem zmer pogledat in če je mokr mu preoblečem pižamo, da ne spi v mokri. Pol je pa ponavad ok in se ne poti več.

piba -> RE: Potenje ponoči (18.5.2009 9:25:28)

Tudi naša Lea 5 se zvečer, ko zaspi zelo fejst prepoti. Sicer je rada doro pokrita. Morda imamo v sobi prevroče in je tudi preveč oblečena.
Prav tako se njena 1 leto in 4 mesece stara sestrica ponoči fejs poti.

lilka -> RE: Potenje ponoči (18.5.2009 11:36:46)

Tudi naša 2 letnica je bolj vroče sorte kot jaz in tudi ona se poti v glavo. Radiator imamo pozimi zaprt in odprta vrata splanice da ni lih ledenica, zdej je samo v pižamici, pa v vreči, počasi bomo pa še iz vreče šli, ji je že prevroče. Če je 17 jo dam v vrčo, če pa 21 kot danes pa brez.

honey -> RE: Potenje ponoči (18.5.2009 11:52:45)

Jaz našega tudi strižem čimbolj na kratko - poleti sploh, ker vedno najprej zašvica v glavo. Tudi ponoči. Zdaj je itak že 14 dni oblečem samo v kratko pižamo, ker mu je enostavno prevroče. Pa že tako je večino časa odkrit. Ne vem, kaj bomo delali poleti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ponavadi zvečer prostor prezračimo, da pade temp. na 17 °C, samo kaj, ko jih imamo zjutraj spet 21 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mi smo vsi trije vajeni spati v mrzlem - do 18 °C in me je že zdaj strah, kaj bo poleti. Najbrž si bomo res morali klimo omislit.

Stran: [1]