Problem zaspat (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

ANIME -> Problem zaspat (11.3.2009 4:45:08)

Jaz imam problem s spanjem oz. da otrok zvečer zaspi in me zanima, če bi v knjigah lahko našla kakšen nasvet oz. če mi kdo da kakšen pameten nasvet.

Imam 5 mesecev stara dvojčka, vsi spimo v eni sobi in tudi stanovanje ni veliko (pač enosobno stanovanje). Zdaj že imata svoj red in sicer da gresta spat od 19-20h. Ko vidiva, da sta zaspana, ju dava v zakonsko posteljo, prižgeva CD z uspavankam in se uleževa vsak zraven svojega in se igramo z Ninico dokler ne zaspita.

Uroš vedno zaspi brez problema v 10 min; Tjaša na drugi strani pa dela totalno sranje. Najprej se lepo igra in je že tako zaspana, da komaj gleda; ko pa pride do faze dremanja, zakika za sekundo dve in se vsa panična zbudi ter začne jokat/vreščat in opletat z rokami in nogami. Ne pomaga ne petje, ne božanje ... NIČ. Seveda z vsem vreščanjem zbudi tudi Uroša, ki spet nazaj zaspi, pa ga spet zbudi .... včasih v nedogled. Taka procedura lahko traja tudi do dve uri (ravno danes zvečer je zaspala šele po eni uri in pol). Nočem pa jo navadit, da bi zaspala na rokah.

Zadnje 14 dni pa tudi ponoči spi precej nemirno in se zbuja na cca uro in zajamra/zajoka, dam ji dudo in v trenutku zaspi nazaj za kakšno urco/dve in se spet zbudi ... Prej sta oba (razen nočnega hranjenja) spala brez problemov do cca 6h zjutraj.

Podnevi gresta 2x spat in takrat zaspi skoraj brez problema (včasih dejansko sama od sebe kar na blazini med igranjem), ali pa potrebuje malo pomoči (se uležem kar zraven na blazino, malo pobožam, zapojem in po parih minutah zaspi).

Tiste, ki ste prebrale razne knjige na to temo ... ali se v njih najde kakšen PAMETEN-KONKRETEN nasvet kako pomagat oz. tiste, ki ste imele podobne izkušnje, kaj bi mi same predlagale in kako ste se lotile problema.

Hope2 -> RE: Problem zaspat (11.3.2009 7:17:37)

Ojoj.
Knjige nisem prebrala na to temo, sem pa opazila pri mojem naslednje, če ti bo kaj v pomoč. Prve 3,5 mesece je spal v spalnici z nama, mislila sem da mi uspavanje uspeva, pa zdaj vidim, da imamo mnogo boljše uspavanje in spanje. Podojila sme ga in dala v posteljko, tv je bil prižgan, ampak na potiho (čez dan je zaspal pred TV brez problema), potem pa sem mu dudo non stop vtikala v usta od 20-40min. Včasih se je še zbudil čez 10 minut in spet uspavanje z dudo. Ponoči ista zgodba, duda, duda, jok, duda, duda. Pol sva ga preselila v svojo sobo (nažalost nimate te možnosti) in po dojenju v temi še budnega položim v posteljko in grem ven. Zaspi brez dude in moje pomoči kot bi mignil, redko, redko da rabi svojo dudo. Ponoči se zbudi, neki zajokca, včasih zakriči, vendar ko pridem do sobe, je že tišina. Prej bi mu rinla dudo v usta in bi ga s tem sama zbujala, zdaj pa vidim, da več ali manj se dere v sanjah. Noči so boljše, če glih pride vsake kvatre kakšna, ko se od 3-6  zbujamo na 30-60minut. Ampak z uspavnjem in spanjem prve runde več nimamo problemov. Trkam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Očitno je naš rabil svoj mir (tišino in temo)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.3.2009 14:18:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]