Prodaja stanovanja pod hipoteko (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

pajkica -> Prodaja stanovanja pod hipoteko (10.3.2009 21:34:38)

Nekateri me strašijo, da stanovanja, ki je pod hipoteko ne moreš oz. ne smeš prodati.
Nekako se mi to ne zdi logično, pa me zanima če je to res?

Anonimen -> RE: Prodaja stanovanja pod hipoteko (10.3.2009 21:43:52)

Lahko se ga proda, vprašanje je samo, če se kupec strinja s tem, saj potem on prevzame hipoteko nase ...

RoZala -> RE: Prodaja stanovanja pod hipoteko (10.3.2009 22:23:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Lahko se ga proda, vprašanje je samo, če se kupec strinja s tem, saj potem on prevzame hipoteko nase ...

Pa saj ne prevzame hipoteke! Prodajalec s kupnino poplača dolg banki, ta izbriše hipoteko, ostalo kupnino zadrži. Kupec kupi nepremičnino prosto bremen.

t5t6 -> RE: Prodaja stanovanja pod hipoteko (11.3.2009 7:58:35)

Poglej si na spletno stran slonep.si imaš gor en dober članek kako poteka prodaja stanovanja, tudi v primeru, če je pod hipoteko. Na kratko, ko dobiš kupca z njim podpišeš pogodbo, v kateri navedeš, da gre kupnina v višini X (kolikor si dolžna banki) direktno na račun banke.  V primeru, da nebi želilela odplačat vsega kredita se boš ša prej mogla dogovorit z banko, da ga drugače zavaruješ.

jolly123 -> RE: Prodaja stanovanja pod hipoteko (11.3.2009 8:01:26)

IZVIRNO SPOROČILO: RoZala

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Pa saj ne prevzame hipoteke! Prodajalec s kupnino poplača dolg banki, ta izbriše hipoteko, ostalo kupnino zadrži. Kupec kupi nepremičnino prosto bremen.

Točno tako. Kupec ne prevzame hipoteke, ti s kupnino odplačaš le to.

Anonimen -> RE: Prodaja stanovanja pod hipoteko (11.3.2009 14:36:59)

Ma nam so na faksu rekli, da sta 2 varianti ... ena je ta o kateri vi govorite, ena je pa kao ta da se da prodajalcu že plačana vrednost vrne, kupec pa prevzame hipoteko ...

Anonimen -> RE: Prodaja stanovanja pod hipoteko (11.3.2009 14:49:28)

evo konkreten primer,mi smo kupli stanovanje pod hipoteko,denar smo nakazali direktno na banko kjer je bila sklenjena hipoteka,ta se je poplačala,prodajalec pa je dobil razliko,ki je ostala od poplačane hipoteke.mi pa smo dobili stanovanje prosto bremen.

Stran: [1]