tralala -> Razlika v nosečnosti: fantek/punčka (10.3.2009 15:50:14)
|
Opažam par zanimivih razlik v nosečnosti, saj se veliko nosečnic sprašuje, kaj je res in kaj ni pri nošenju fantka ali punčke. Do sedaj sem donosila 2 zdrava fantka, v tretje pa bomo junija dobili punčko. Prve dve nosečnosti so si bile med seboj zelo podobne, razen to, da sem v drugi imela gestacijski diabetes. Glavna razlika, ki jo opažam je, da sedaj se mi ni pojavila linea negra in da se mi je popek izbočil že zelo zgodaj (22 teden), pri fantkih po 32 tednu. Opažam tudi, da je trebuh malo nižje, kot sem ga bila navajena prvič in drugič, ter nenormalno zaspanost prve 3 mesece (česar pri fantkih ni bilo). Slabosti nisem nikoli imela, tako da to ne morem pogojevati s spolom. Tudi narast moje teže je v vseh treh primerih zelo podoben. Kar se tiče primerjave velikosti ploda in datuma zadnje menstruacije pa je bilo pri fantkih 2 tedna kasneje, pri punčki pa se datuma ujemata oz. je točen. Moj ginekolog je 100%, da zdaj nosim punčko, saj je videl sramno kost, tudi na sliki se zelo lepo vidi ženski sp. Samo tako, v vednost, mogoče bo komu zanimivo...ali bo pa še kakšna dodala svoje opazke. Lepo nosečnost!
|
|
|
|