obroček (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

tanci6 -> obroček (10.3.2009 12:24:52)

Sem v 10. tednu. Še sama ne morem verjeti, da imam težave, namreč sem drugič noseča in  v 1. nosečnosti je bilo vse brez problemov. Sedaj sem že drugi teden na bolniškem zaradi  rjavega izcedka in mi grozi bolniška še dalje. Jemljem tablete Duphaston in moram počivati. Danes sem imela ginekološki priegled in sem izvedela, da imam precej mehko maternico (vrat), ki bi zdaj moral biti trd in zaprt in da je lahko to znak prezgodnjega poroda. Zato mi je ginekolog rekel, da baje v 16. tednu  vstavijo v nožnico obroček (kar pomeni, da zašijejo maternico), da ne bi prišlo do prezgodnjega poroda. Zanima me, kako izgleda tak postopek in če boli. Hvala za odgovore.

simonakr -> RE: obroček (10.3.2009 12:33:42)

Oj! Naredili ti bodo cerklage (beri cerklažo); Načeloma ne boli, ker je to narejeno v splošni anesteziji, ampak to bi ti mogli nardit najkasneje do 15 tedna vsaj ponavadi jo.

Ti pa naredijo tako da na maternični vrat dajo zanko, ki jo odvežejo v tam nekje 37 tednu.

Najbolje da se pri G pozanimaš kako to zgleda in kako naprej - ti bo ona najbolje razložila.

Anonimen -> RE: obroček (10.3.2009 13:23:55)

Moja mami jo je imela, ko je bila noseča z mano, no, dobro, to je bilo 100 let nazaj. Vem, da je pravila, da je lahko dvignila v nosečosti max. 2 kg težko breme. Kriza, kaj? No ampak donosila je pa kljub temu, in to dete, težko 4900g [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]

daisyb -> RE: obroček (11.3.2009 21:19:48)

oj,

kar jaz vem ti naredijo cirklažo. ko sem bla jaz v bolnišnici je bila zraven mene ena, ki je mela to..približno pet dni v bolnišnici, naredijo operacijo v anesteziji.

pol pa bolniška in mirovanje do konca.

srečno...

daisyb

Stran: [1]